Въпреки че през определен период от време се появяват „революционни“ техники и начини на отслабване, които ще Ви отърват от излишните килца за нула време, в интерес на истината, хората, които са ги измислили, не са „открили“ нищо ново. За да отслабнеш има само един-единствен начин – спорт и правилно хранене. Всеки нов начин на отслабване се основава върху тези две неща, но просто биват представени по различен начин, за да привлекат интереса на публиката.

Колкото до „магическите“ уреди и технологии, които изгарят излишните мазнини, като с „вълшебна пръчка“ - те са пълна лъжа. За съжаление, обаче, немалко хора са склонни да повярват, че има друг, по-лесен начин, за да се избавят от излишните килограми, който ще им даде възможност да „нагъват“ баници, пици и други вредни храни и същевременно да имат тяло на топ модел. Такова нещо няма и едва ли някога ще бъде измислено.


Така че, просто игнорирайте всяка една реклама, в която Ви убеждават в това и ако искате да изглеждате добре стремете се да спазвате проверените във времето правила за отслабване.

Ето ги и тях:

- Хранете се по-малко и редовно. Ограничете до минимум консумирането на „джънк“ храни – чипс, шоколад, мазно и т.н.

- Спортувайте редовно – поне 3 пъти в седмицата. Дори да нямате много свободно време, постарайте се да отделите поне 40-50 минути, които да използвате за спорт и усилията, които ще положите ще Ви се отплатят подобаващо след време.

- Забравете за радикалното отслабване. Старайте се да не сваляте повече от 0,5 до 1 кг на седмица. Освен че вероятността да възвърнете старите си килограми е твърде голяма, рязкото отслабване крие редица рискове за здравето Ви.

- ГЛАДУВАНЕТО НЕ Е ДИЕТА! Стремете се да приемате най-малко по 1200 калории на ден! Най-добре се консултирайте с диетолог, който да Ви изгради хранителен режим.

- Никога не пропускайте закуската. Тя е най-важното хранене за деня. Тогава трябва да се запасите с достатъчно енергия за деня. За целта залагайте на храни, богати на въглехидрати и белтъчини, избягвайте мазнините рано сутрин.

- Консумирайте повече храни, богати на белтъчини. Белтъчините се разграждат много по-бавно от въглехидратите и така ще имате повече запаси от енергия. Храните, богати на белтъчини, са всички видове меса, яйца, риба и всички млечни продукти.

- НИКОГА не оставяйте гладни. В случай, че огладнеете, а следващото Ви хранене е след няколко часа – хапнете една пържола или изпийте една чаша протеин.

- НЕ се връщайте към стария си начин на живот и хранене, когато постигнете целта си. По този начин ще съсипете всичко, което сте постигнали до момента и бързо ще възвърнете предишния си вид. Красивото и стегнато тяло изисква постоянство и жертви. Гарантирам Ви, обаче, че веднъж щом промените начина си на хранене, бързо ще забравите за всички вредни храни и напитки, и дори няма да се сещате за тях.