Представяме ви Фелимина Ротундо - една дама, за която работата на преклонната възраст от 100 години е истинско удоволствие. Ротуондо пере дрехи и работи в College Laundry Shoppe, магазин за химическо чистене в Бъфало, Ню Йорк по 11 часа всеки ден, шест дни в седмицата.

"Никога не съм вярвала в пенсионната възраст! Смятам, че дори и да си на 65 все още си млад. Ако спра да работя, бих полудяла. Правя го, защото обичам хората, обичам да бъда сред тях и най-вече, защото обичам работата си!", разказва за избора си възрастната дама.

Ротундо е родена през 1915 г. и работи от 85 години, като последните 40 от тях е отдадена изцяло на бизнеса с пране. Тя смело заявява, че повече хора на нейната възраст би трябвало имат нейната трудова етика. И ги съветва: "Излезте навън и правете нещо. Излезте и се потрудете още малко, има време, в което ще си почивате! Спрете да мечтаете за това да се пенсионирате, та вие все още сте млади. Да не правиш нищо, си е чиста загуба на време. Това ли искате - да прекарате оставащите ви дни в нищоправене? Ако е така - добре, но аз няма да ги пропилея!", добавя Фелимина.

"Спомням си първата ми работа - беше във фабрика за обувки в Пенсилвания, а аз бях само на 15 години. Изкарвах около $ 10 на седмица и съм изработвала всичките си 40 часа, без да се оплача нито веднъж. Бях доволна, защото за разлика от много, аз имах работа! Ще работя, докато мога да ходя. Просто това е моят живот!", завършва своята история тя.

И това, ако не е повод да си кажем, че няма да се оплакваме от задачите в офиса, то кое? Споделете тази невероятна и истинска история с приятелите си, за да ги вдъхновите и да им напомните, че колкото и да сме изнервени и да не ни се става сутрин за работа, това е нещото, което всъщност ни поддържа живи!