Подаръкът изразява естеството на връзката ви. Ако става въпрос за любимия човек, вероятно ще ти е по-лесно, но какво ще подариш на почти непознат? Не можем да кажем на 100% какво ще хареса на другарчето ти, но ще те посъветваме какво да не подаряваш на мъже, които не познаваш добре.

 

1. Вратовръзка: Вратовръзката е истинско клише! Няма по-скучен подарък от нея. Ако е и на карета или райета, резултатът е катастрофален.

2. Твърде интимен подарък: Не е подходящо да подаряваш бельо, чорапи, обувки. Боксерките и модерните слипове остави за твоя човек, който със сигурност ще им се зарадва.

3. Алкохол и храна: Пури, алкохол, плодови торти - това са все неща, които имат кратък живот. Тези подаръци са един вид отбий номера, затова по-добре се спри на нещо друго.

4. Пари: Може да дадеш пари на майка си и сестра си, но не и на мъж, който познаваш бегло. Изключение може да се направи за колективен подарък на някой колега.

5. Ваучери: Независимо дали става въпрос за ресторант или супермаркет, ваучерите са лоша идея за коледен подарък. По същество се доближават до парите и консумативите, които вече отбелязахме като лоша алтернатива.

6. Риза: В 90% от случаите няма да улучиш правилния размер, цвят, модел. Само ще си дадеш парите на вятъра, а подаръкът ти ще събира прах в някой шкаф.

7. DVD: Ако си сигурна, че той харесва определен филм, може да рискуваш. В случай че си нямаш идея какъв жанр харесва, по-добре не посягай към диска.

8. Бижу: Трудно е да прецениш каква гривна, ланец или пръстен да подариш на мъж, който не познаваш добре. Твърде скъпият подарък ще го накара да се почувства неудобно. Ако носи злато, няма смисъл да му подаряваш сребърна или стоманена гривна, която просто никога няма да сложи.

Изборът на коледни подаръци за хора, които не познаваме добре, е най-труден. Препоръчително е да се посъветваш с техни близки, които знаят какво би ги зарадвало. Дори да не направиш правилен избор обаче, най-важен си остава жестът.