Aко все още си намирате извинения, когато се отнася до слънцезащитните продукти, то може би това следващите редове и едно видео най-накрая ще променят мнението ви.

Повече от ясно е, че през последните години слънцето става все по-силно и по-силно. Даваме ли си сметка обаче колко много рискуваме, излагайки се на него и подлагайки кожата си на вредното влияние на неговите лъчи, особено когато пропуснем да я защитим със специален фактор? А това води само до едно - огромен риск от увреждане на кожата и навличане на редица проблеми като лунички, старчески петна, бръчки и дори рак.

Дерматолози от цял свят повтарят на всички ни, че SPF е най-голямата защита срещу стареенето. Така се ражда и идеята на визуалния артист Томас Леверит да подложи мъже и жени от всички възрасти на интересен експеримент, а именно те да видят лицата си преди и след нанасянето на такъв крем пред обектива на ултравиолетова камера. Резултатите са повече от шокиращи...

С помощта на UV видеография със система от камери, той успява да покаже невидимия ефект на UV лъчите върху кожата, а също и високата ефективност на слънцезащитните продукти. Разбира се, тези поражения не са видими с просто око, но увреждат кожата ни занапред и забързват процеса на стареене. Под ултравиолетова камера защитата с фактор се се появява като черна бариера срещу вредните лъчи върху нашето лице.

Ние от екипа на Dama.bg също ви съветваме ежедневно да използвате слънцезащитен широкоспектърен крем с поне SPF 30 или по-висок такъв, а не да го употребявате единствено, когато сте на почивка на морето.

Е, след като изгледахте клипчето, ще излезете ли без да сте защитили кожата си?