Нищо не става в нашата държава, нали? Отговорът на всички проблеми е Терминал 1 и 2. Чужбината е едно вълшебно място, където всички се почесват по цял ден и живеят като царе. Там никой не работи. Няма престъпност и корупция. Всички карат Мерцедеси и вместо тоалетна хартия, ползват банкноти.

А на нас за всичко, което не ни харесва, е виновна България. Безапелационни световни шампиони сме в мрънкането. А всъщност някой спира ли ви да бъдете кадърни и добри в работата си? Кой точно ви е седнал на ръцете, че да не можете да бъдете отлични доктори, механици, инженери, архитекти и т.н. и т.н.? Не смятате ли, че ако сте наистина, ама наистина добри, неизбежно ще имате повече работа, съответно и пари? Няма ли доволните ви клиенти да ви пращат познатите си и не е ли качеството най-добрата реклама?

Не, разбира се, защото прекалено много ви пречат на прогреса. И виновните винаги са външни хора. Мамка им на съседите, к*рвите, п*дерасите, съдията, шефа, селяните, американците, руснаците, македонците и всички останали.


Тук никой не се занимава с каквото трябва.
Който го мързи да гледа, се занимава със спорт.
Който няма собствени идеи, се занимава с изкуство.
Който няма харизма, се занимава с кино и театър.
Който мрази хората, става лекар.
Който мрази децата, става учител.
Който се интересува само от себе си, става политик.


Иначе искате супер висок стандарт, ама няма да качите някой за курс под 5 лева. Правилно, на стоянката ще изкарате повече.
Искате супер висок стандарт, ама гледате на кръв всеки клиент, който влиза в магазина или заведението ви. Правилно, все пак той не идва да си даде парите при вас, а само да ви пречи да си почивате.
Искате супер висок стандарт, ама нямате време да се развивате. Правилно, все пак сте уморени. Кой ти има време да чете в наши дни? За гледане на Брадъри и Айдъли винаги има време, но за книги - трудна работа.


Курс по чужд език? Е, то няма смисъл, субтитрите за филмите и сериалите ги качват бързо по торентите, пък и със сигурност знанието на един, два или три езика не би ви помогнало по абсолютно никакъв начин да си намерите по-добра работа. Още повече, че всички курсове за някакви си умения струват пари, а пари за глупости не трябва да се харчат. Цигарите и пиенето не се броят за глупости. Те са най-голямото щастие в живота!


Щом четете това, вероятно не сте от най-бедните българи. Имате интернет, покрив над главата, храна, вода, дрехи. Може да не го осъзнавате напълно, но притежавате много повече от ужасно голям процент от хората на този свят и e необходимо просто да насочите енергията си в нещо градивно. Проблемът на повечето от българите не е в географското положение, а в колосалния мързел и вярата, че някой им е длъжен с нещо. Да, в България е трудно човек да успее, но пък къде ли е лесно? Кадърните, упорити и непреклонни хора ще намерят начин да живеят добре. Дори в България.