Големият победител в тазгодишното издание на анти-наградите "Златна малкинка" е четвъртото продължение на суперхита "Трансформърс" – "Ера на изтребление". Екшънът с участието на Марк Уолбърг бе номиниран в цели седем категории, сред които за филм, продължение, сценарий и режисура, предаде Дневник.

С по шест номинации веднага след него се наредиха филмите "Спасяването на Коледа" и "Легендата за Херкулес".

За най-слаба мъжка роля тази година са номинирани Адам Сандлер /"Заедно по пронуда"/ и Никълъс Кейдж /"Изоставени"/, а за най-слаба женска - Камерън Диас /"Секс запис" и "Другата жена"/ и Дрю Баримор /"Заедно по принуда"/.

Изненада има и тази година, тъй като цели трима носители на "Оскар" са номинирани. Това са Сюзан Сарандън /"Тами"/, Чарлийз Терон /"Който оцелее, ще разказва"/ и Мел Гибсън /Непобедимите 3/.

Другата новина е свързана с това, че фондацията обяви новата си категория, която е своеобразна изкупителна награда, която ще бъде връчвана на носители на "Златна малинка" от предишни години. Така за първи път сред номинираните в категорията попадат звездите Бен Афлек, Дженифър Анистън, Майк Майерс, Киану Рийвс и Кристен Стюарт. 

Победителите ще бъдат обявени на специална церемония, която ще се състои на 21 февруари, нощта преди церемонията по връчването на 87-те "Оскар"-и.