В понеделник списание ELLE раздаде 21-вите си годишни награда на жените в Холивуд, но събитието не предизвика толкова много коментари, колкото появата на една дама, която почти не можахме да познаем.

Видът на Рене Зелуегър, а не нейните професионални заслуги се оказаха най-обсъжданата тема във всички светски сайтове и социални медии. Шокиращо различното лице на Зелуегър, която всички обичаме от ролите й в "Джери Магуайър" и "Дневникът на Бриджит Джоунс".

 "Всичко това идва след цяла плеяда от подмятания, съпътстващи досегашната й кариера, в които се коментира, че начинът, по който изглежда лицето й, прилича на изражението на човек, който смуче лимон", коментира "Лос Анджелис Таймс".

Рене Зелеуегър става известна на 27 години именно с качествата си на екрана, но и със "странно красивото си лице", което дори "Ню Йорк Таймс" отбелязва в ревюто си за "Джери Магуайър. А сега 45-годишната Зелуегър се сдобива с куп нови определения като "крайно неразпознаваема", "драстично различна" и "подозрително подута".

Появиха се и коментари на множество пластични хирурзи, които не са работили с актрисата, но експертно се изказват как в момента лицето й е смесица от "блефаропластика", "ботокс" и "пълнители около назолабиалните гънки". 

Самата Зелуегър коментира, че лицето й изглежда различно, защото най-накрая се чувства спокойна и щастлива. В свое изявление до сп. "Пийпъл" тя казва: "Радвам се, че хората смятат, че изглежда различно! Живея различен, щастлив, много по-пълен живот и се вълнувам, че това си личи... Може би изглеждам различно, но кой не изглежда така, когато остарява? Но съм различна, щастлива съм."

Всички тези коментари обаче напомнят нещо съвсем различно и много по-тъжно, а именно, че актрисите често са почитани не толкова заради своите качества, умения и талант, колкото заради своята младежка красота.