Една китайска авиолиния засрами всички останали в бранша като показа новия дрескод на персонала си. Новите униформи на екипажа са толкова стилни, че спокойно биха могли да красят корица на модно списание.

Компанията „Хайнан“ си е сътрудничила с дизайнера Лорънс Зу, който е представил облеклата на Парижката седмица на модата. Униформите са вдъхновени от китайската традиционна рокля ципао, но в нея са преплетени модерни западни елементи. Използвани са и традиционни китайски мотиви като рисунките на облаци и вълни, в дизайна дори е включена митичната птица Рух, която се среща в много от азиатските митологии.

„Сътрудничеството между „Хайнан Еърлайнс“ и Лорънс Зу е водещ пример в индустрията. Ние не просто създаваме нова униформа, но представяме образа ни пред света. Особено при международните полети искаме пътниците да знаят, че Китай е модерна страна“, казва Зу Фей, мениджър в „Хайнан Еърлайнс“.

Мъжката версия на униформата не е толкова екстравагантна, а традиционните китайски елементи са по-малко, но отново е достатъчно стилна.