Ако мястото до прозореца понякога се оказва достатъчна причина, да бъдете нервни по време на полет, може да се наложи да избегнете новия вид самолети, с които се предполага, че ще разполагаме в близките десетина години. Ето за какво става дума:

Британски Център за иновативни процеси (CPI) се надява да бъде сред първите, които ще изработят новия вид въздушна машина. За целта вместо прозорци, самолетът ще има гъвкави екрани с висока разделителна способност, които ще показват на пасажерите какво се случва навън, докато самолетът се издига във въздуха. С други думи, действителни прозорци в отделението за пътници няма да има, те ще бъдат заменени със специални дисплеи, създаващи илюзията, че стените са прозрачни.

Иновативното възпроизвеждане на изображения, които ще се виждат от панелите, ще дойдае посредством ново поколение камери, монтирани отвън на въздухоплавателното средство. Те ще предложат неподправена панорамна гледка и едновременно с това ще спестят на пътниците гледката към крилата или двигателите. Пътешествениците също така ще имат възможността да коригират настройките на собствения си дисплей по време на полета, съобщиха от компанията.

Ние остава само да почакаме и да се надяваме това да стане реалност. А дотогава, вижте как би изглеждал следващия ви полет: