На 28.03., в 05.00. часа настъпва Новолуние в знака Овен. Тогава движението на Луната съвпада с това на Слънцето. Поради тази причина от 27.03. до 29.03. е много вероятно да имаме конфликт между егото и съзнателните ни желания (Слънцето) и чувствата и подсъзнателните ни нужди (Луната). Много е важно да се стараем да намерим вътрешния си баланс, за да не прекалим, нито с едното, нито с другото и по този начин да затормозим отношенията си с околните.

Съвпадът на двете Светила в най-егоцентричния, борбен и авантюристичен знак от зодиака много силно ще повлияе на преценките ни и ще внесе нетърпеливост в действията ни, поради тази причина е важно да сме внимателни с нещата, с които се захващаме, както и при разговорите и общуването ни със заобикалящите, понеже не е изключено да изтърсим нещо недомислено или обидно и да си развалим отношенията с някого.

Най-силно ще се отрази събитието на кардиналните знаци Рак, Овен, Везни и Козирог, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно те да достигнат до важни прозрения във връзка с неща, които до скоро са им били трън в очите и са ги притеснявали. Очаква се през периода да успеят да погледнат ситуацията, в която се намират в перспектива и да намерят верния подход или решение за нея.

В личен план е важно да се постараят да не са прекалено наежени към половинката си и да не търсят под вола теле. Спортни активности или отдаване на любимо хоби или спорт доста ще спаднат напрежението и добре ще канализират енергията им.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци е важно да внимават да не сключат прибързани сделки или да купят скъпи и излишни неща. При тях не са изключени кратки пътувания или ангажименти със средства за комуникация или транспорт.

Водните знаци Риби и Скорпион ще усещат силна нужда да черпят с пълни шепи от живота и на моменти е възможно да са доста крайни със заобикалящите ги, ако по един или друг начин им развалят комфорта.

Земните знаци Дева и Телец по всяка вероятност ще изживеят периода около Новолунието доста романтично и в търсене на близост с друг човек. Никак няма да им се работи и поради тази причина е добре да намерят начин да си починат и да разпуснат в приятна компания.

Огнените знаци Лъв и Стрелец е важно да не са прекалено крайни с най-близките си хора, за да не наранят някого понесени от вихъра на импулсивността.