На 30.10. в 20.00. часа настъпва Новолуние в Скорпион. Тогава движението на Луната съвпада с това на Слънцето.

Знакът Скорпион отговаря за финансовите инвестиции, работата с чужди пари, наследствата, операциите, хирургичните интервенции, подсъзнателните процеси, задкулисната власт и големите промени. Поради тази причина е важно в дните около Новолунието, най-вече на 30.10. и 31.10. да сме изключително предпазливи и да избягваме предприемането на големи промени в нашия живот, както и взимането на важни решения от финансово и лично естество.

Добре е също така да не се подлагаме на медицински процедури, интервенции, операции, както и да не ходим по лекари и да си правим изследвания и консултации.

Важно е да се пазим от спорове със заобикалящите, защото не е изключено да раздуем проблема до безкрайност и да драматизираме излишно ситуациите, в които попадаме, което ще ни попречи да постигнем компромис и разбирателство.

Най-интензивни ще бъдат дните около Новолунието за фиксираните знаци Скорпион, Телец, Водолей и Лъв, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях може да има доста напрежение във връзка с подреждането на отговорностите и изпълнението на ежедневните задачи, както и във връзка с отношенията им с хората, с които ще бъдат в контакт.

Добре е да не изпускат нервите си прекомерно, защото по този начин ще си навлекат допълнителни неприятности и в последствие ще съжаляват за казаното или направеното.

Земните знаци Козирог и Дева не е изключено да се скарат с близък приятел или съмишленик и да го нагрубят незаслужено.

Огнените знаци Стрелец и Овен биха могли да срещнат пречки и спънки в решаването на ежедневните дела, които ще им се наложи да прескачат с финес и дипломатичност.

Водните знаци Рак и Риби ще имат силни любовни вълнения и по всяка вероятност ще са много ревниви към любим човек. Ще търсят близостта и привързаността му и ако не я получат по начина, по който очакват, ще са склонни да се отчайват и затварят в себе си.

Въздушните знаци Везни и Близнаци е добре да се пазят от необмислени харчове и рисковани действия в служебен и финансов план през периода.

Новолуние в Скорпион активизира желанията за трансформация, промяна в сексуални отношения, преодоляване на кризи, лично усъвършенстване, намиране на нови духовни партньори. В този момент може да се фокусирате върху справяне на финансови проблеми – заеми, дългове, данъци.