Новолуние в Телец на 18/5/2015 в 7:13 часа

Има моменти в живота, в които да рискуваш, означава да се придвижиш в някаква посока – без значение каква, защото винаги има нещо ново и интересно, което може да ни се изправи напътя. Да се осланяме само на настоящето и стабилността, която сме постигнали е толкова сигурно, колкото и климата в тропиците. Ако стъпим накриво, поне знаем как боли и ще бъдем по-предпазливи, но не и страхливи. Ако пък свием наляво вместо надясно, току-виж сме намерили нещо, което отдавна търсим.

Миналото новолуние в Овен ни мотивира да се впуснем в някакво търсене или експеримент. Не можем да искаме резултати, ако не опитваме отново и отново. Именно Овенът е „черната овца“ в зодиакалния кръг, пакостникът, който ни подстрекава да надхвърлим страховете и да извършим грешка или грях, за да опитаме от вкуса на различното.

За някои хора, това е време, в което се раждат идеи, за други време, в което ще направят най-накрая първата крачка напред. Но богатството от идеи и сладостта от „пакостта“ не може да продължава безкрай. Идва момент, в който трябва да пресеем и да изберем тази цел, която е най-близо до идентичността ни. Тя е нашето бъдещо творение.

Когато настъпи новолунието в знака Телец, макар и още задъхани от приключенията, се налага да спрем и да се огледаме къде сме и какво има около нас

О, да! Да не забравяме обаче, че Телецът ще свали розовите ни очила, през които виждахмесвета докато пътувахме и търсехме. Някой ще се усмихне ехидно и ще си каже „ще видим дали са разбрали къде се крият русалките“. Но само този, който не е рискувал, не знае къде наистина са русалките. Едва ли е толкова важно да ги откриеш, отколкото вдъхновението и надеждата, че са някъде там и те очакват. Ако няма какво да търсиш и изследваш не ти остава нищо друго, освен да завиждаш и саботираш другите.

Във времето на Овена експериментирахме, опитвахме и се хвърляхме във всяка нова възможност, във всяко предизвикателство, без да мислим в дългосрочен план. Сега, когато вече се чувстваме леко уморени идва момент, в който от всичките възможности ще изберем онази, която ще ни донесе удовлетворителни резултати. Новолунието в Телец е спирката, на която отдъхваме за кратко и вземаме със себе си най-ценното, за да го усъвършенстваме и най-важното – да го реализираме. За да намерим талант или способност, която притежаваме, винаги минаваме през търсенето им. Именно опитът, грешките и разочарованията са компас за това, кое е наше и кое е просто имитация. Всичко, което ни се струва абстрактно и дори утопично ще бъде отхвърлено или преработено, за да освободи място за изява на практичните и дългосрочни начинания.

Новолунието в знака Телец ще ни донесе психологическото спокойствие

Ще имаме търпението и нуждата да погледнем на живота по един по-прагматичен и без илюзии фокус. Сега повече от всякога имаме онзи реалистичен усет и поглед върху света, което ще ни помогне да отсеем илюзорното от постижимото. Може да ни се струва, че губим нещо примамливо и изкушаващо, че някой ни лишава от собствените ни мечти, но всъщност мисията на Телеца е да насочи ресурса ни там, където в последствие наистина ще се наслаждаваме на резултатите от вложения ни труд. Това е период, в който ще знаем как да подредим всяка сфера от живота си, в която цари безпорядък.

Със сигурност ще сме много по-чувствителни и взискателни към всичко, което е около нас. Телецът ни помага да насочим вниманието си към собствените ни потребности, да преценим наличния си ресурс – било то психологически, емоционален или материален – необходим, за да постигнем набелязаните цели и проекти. Ако почувстваме, че сме неудовлетворени от настоящия си професионален статут, значи имаме много по-голям потенциал от това, което в момента даваме. За това е подходящ момент да потърсим истинското си професионално призвание и да го заявим по свой уникален начин. И ще бъдем оценени и приети. Ако само негодуваме или се оплакваме, рискуваме да си навлечем гнева на околните.

В този период е добре да поставим началото на дейност, която искаме да е стабилна и продължителна във времето, особено финансова инвестиция, покупка или продажба на движимо имущество. Всичко, което предприемем по времето на новолунието в Телец ще ни донесе удовлетворение и добри материални изгоди. Знакът Телец е свързан с насладата и нуждата да сме обградени от красиви и скъпи неща, така че защо да не си позволим повече наслади и личен комфорт.