Забравете за салатите и коремните преси - парче канап е ключът към плосък корем! Това ни съветва известната физиотерапевтка Сами Марго, според която този простичък на пръв поглед метод, всъщност помага повече, отколкото предполагаме. Всичко, което ви трябва, е просто парче конец, канап или въженце, за да се сдобиете с плоския корем, за който винаги сте мечтали. Тайната се крие в това, че връзването на конец около корема подсъзнателно ще ви напомня да стягате коремните си мускули, а с това ще подобрите цялостната си стойка и ще се сдобиете с мечтания корем.

„Като всеки физиотерапевт, аз също съм загрижена за своите пациенти, особено за тези, които не са толкова активни в движението. Идеята да ходят на фитнес 2 или 3 пъти седмично за тях е повече от кошмарна и именно това бе поводът да намеря нов начин за интегриране на тренировката в ежедневието“. Като продължава "Просто завържете конеца около себе, като се стремите да приберете корема колкото можете и все пак да бъде около 50% стегнат. След това просто вършете ежедневните си дейности като ходене и седене в офиса пред компютъра, но стягайки мускулите си. Не забравяйте обаче и упражненията. Конецът ще направи така, че дори коремните мускули на хората, които никога не са спортували активно, да работят по-усилено... Днес живеем в свят, който страда от епидемия на затлъстяването, така че всичко, което ще накара неактивните хора да раздвижат коремните си мускули, е от помощ. Дори и ако това нещо е простичкия конец", завършва дамата.

Интересно проучване, направено от новозеландски учени, подчерта и акцентира върху факта, че значението на добра стойка кара хората да изглеждат доста по-слаби, уверени и щастливи. Лошата поза на тялото, може направи така, че често хората да изпадат в депресивни състояния, да са в лошо настроение, да са ядосани или дори да убият либидото им. Смята се, че позата се отразява на настроението ни, защото различните мускулни позиции засягат функционирането на нашата хормонална и нервна система.