Искам искреност. Откровена до болка искреност. Искам да знам всичко. Тайните не са път към щастието. Не и за мен. Нито неведението. Искам да знам, ако някоя жена те е заговорила в бара и как си реагирал. Искам да знам, ако някоя колежка те сваля и какво мислиш ти за нея. Искам да знам, ако някога бъдеш с някоя друга. Дори да си бил пиян.

Ако ми изневериш, искам да знам. И искам да знам защо. Искам истината да е по-важна за теб от желанието да ме предпазиш. Мога да се справя с истината. Мога да я преодолея. Можем да я обсъдим. Можем да я разберем. Но да живея в лъжа? Това не мога да направя.

Разбираш ли, лъжата никога не е просто лъжа. Тя е обещание, че ще се случат още неща.

Да ме излъжеш значи да избереш себе си пред мен. Да ме излъжеш значи всеки път да се питам къде си и с кого си. Да ме излъжеш значи да спра да ти вярвам, дори когато казваш истината. Щом веднъж си излъгал, защо да не го направиш отново?

Когато ме излъжеш, ще започна да се съмнявам във всичко. Ще се опитвам да изуча лицето ти, за да отгатна кога казваш истината и кога лъжеш. Ще стана подозрителна и мнителна.

Лъжата значи безсънни нощи. Лъжатa значи недоверие всеки път, когато телефонът ти звънне. Лъжaтa значи край.

Затова, обещай ми, че ще си честен с мен. Дори когато истината боли. Дори ако ме пречупи. Ако ни счупи. Обещай ми, че ще си честен с мен, дори когато не е необходимо, дори когато това не значи нищо. Обещай ми, че ще ми казваш всичко, за да мога аз да те обичам с всичко, което имам.

Обещай ми, че твоите тайни ще бъдат и мои тайни. Обещай ми, че ще държиш сърцето ми в ръцете си и няма да позволиш да падне и да се счупи.

А аз ти обещавам, че ще ти вярвам така безрезервно, както те обичам...

Автор: Роузи Гудман