Актрисата Дженифър Гарнър и съпругът ѝ Бен Афлек обявиха официално, че се развеждат след 10 години съвместен живот.

42-годишният Афлек и 43-годишната му съпруга отбелязват, че това съобщение е последният коментар за личния им живот.

Официалното изявление, отправено до американските медии гласи:

"След внимателно обмисляне на ситуацията ние взехме трудното решение да се разведем. Продължаваме напред с любов и приятелски чувства един към друг, и общи усилия в отглеждането на децата ни, чието лично пространство ви молим да не нарушавате в този труден момент. Това ще бъде единственият ни коментар относно този личен проблем. Благодарим ви за разбирането." 

Те посочват още, че „вървят напред с любов и приятелство един към друг и с отдаденост към родителските си задължения“.

Припомняме, че медиите зад Океана от няколко месеца тиражират новината, че Бен и Дженифър имат доста проблеми в брака си и са пред развод. 

Дженифър и Бен се ожениха на 20 юни 2005 г. Те имат три деца - Вайълет, Серафина и Самюъл, заради които до последно се опитваха да спасят връзката си и дори ходеха на терапевт.

Изданието TMZ съобщава, че Афлек и Гарнър ще подадат молба за развод едва след като уредят помежду си всички имуществени и финансови въпроси, както и отношенията с децата. Всичко говори за това, че бракоразводният процес ще има съгласуван и приятелски характер, отбелязва TMZ.

Бен и Дженифър се срещат за пръв път на сета на "Пърл Харбър" (2001), но се влюбват едва след като се снимат заедно в "Деърдевил: Дявол на доброто" през 2003.