Да тръгнеш от щата с най-голяма расова сегрегация и да станеш първата жена милиардер от афроамерикански произход, да изградиш бизнес империя и да продължиш да задаваш въпросите за душата. Това е Опра Уинфри!

Цена 14,95 лв.

Издателство Хермес

„Какво знам със сигурност“

Неповторимата Опра Уинфри, която е вдъхновение за милиони хора по целия свят, събра мъдростите и опита си в книга, която излиза на български на 12 декември. Точно преди Коледа и за да повярваме в чудото на собствените си сили, Опра ни учи да преследваме пътя си, тя споделя за научените житейски уроци, за спечелените битки (най-вече със самата себе си) и за силата да се изправя след всеки удар – по-силна и по-мъдра. Разказва за трудностите, през които е минала: за бедното, изпълнено с лишения и сексуално насилие детство, но само като аргумент, че силата да постигнем мечтите си се крие във всеки от нас.

След финалния епизод на всекидневното си предаване Опра се завърна в светлините на прожекторите с философското шоу за пробуждане "Неделни разговори за душата", в които обсъжда големите въпроси на живота с духовните учители на нашето време. А един от тези големи въпроси е "Какво знаеш със сигурност". А какво знае Опра?

Това, което със сигурност знам, е, че нашето пътешествие започва тогава, когато решим да се изправим, да пристъпим напред и да заживеем истински. - Опра Уинфри

Опра Уинфри

Опра Уинфри е икона в американската телевизия и пример за подражание в световния шоубизнес. В продължение на 25 години тя забавлява, просвещава и вдъхновява милиони зрители чрез "Шоуто на Опра", като междувременно основава собствена телевизионна мрежа, става първата жена милиардер от афроамерикански произход, получава почетна степен от Харвардския университет и бива удостоена с „Президентския медал на свободата“. Освен това тя е и изтъкнат филантроп - създава училище за момичета в Африка. През последните години Опра е известна с духовните си търсения и поредицата от предавания и семинари, посветени на тази тема.