Асцендентите са по-малко популярни от зодиакалните знаци, но за сметка на това имат дори по-силно влияние върху поведението ни, личностните качества и дори - външния ни вид.

Асцендентът е астрологичният знак, който се намира на източния хоризонт в момента на раждането ни. Той се нарича още изгряващ знак и се определя от часа и местоположението ни в момента, в които сме се появили на бял свят.

Тъй като Земята се върти около собствената си ос, асцендентът се променя средно на 2 часа. Ето защо е необходимо да знаем точния час на раждането си, за да определим своя изгряващ знак.

Докато зодиакалният знак определя външното ни поведение, то асцендентът разкрива по-дълбоката ни същност - тази, която познават само най-близките ни хора. Разликата между зодията и асцендента обяснява изненадващото ни понякога поведение. За да опознаем по-добре своята същност, трябва да разберем повече не само за своя слънчев знак, но и за асцендента си.

Изгряващият знак се изчислява чрез съпоставяне на датата и часа на раждане. Потърсете ги в таблицата и ги засечете, за да определите своя асцендент.

Вижте таблицата в пълен размер.

 

Ако асцендентът ви е Овен, то вие сте хора, които винаги се стремят да бъдат първи, конкурентоспособни и независими. Инициативни и борбени натури сте, но не и особено търпеливи. Притежавате страст, която влагате във всичко, което правите. Повече за асцендента Овен прочетете тук.

Основната мотивация на родените под изгряващия знак на Телеца е да притежават. Обичате да се обграждате с материални придобивки и да трупате богатство. Промяната ви плаши, защото може да застраши постигнатия комфорт. За сметка на това, сте изключително търпеливи и целенасочени. Повече за същността на асцендента в Телец прочетете тук.

Хората с асцендент Близнаци блестят с харизма, чар и ведър характер. Те привличат околните, изглеждат младолики и енергични, лесно се справят с критични ситуации. Любознателни и свободолюбиви, наблюдателни и съобразителни, Близнаците винаги постигат целите си. Повече за този асцендет прочетете тук.

Когато Рак се намира на асцендента, се раждат открити, емоционални и грижовни хора. Те са приветливи, общителни и лоялни. Може да се каже, че са родени психолози, защото има изключителен усет. Трудно се обвързват, защото обичат разнообразието. Какво още е характерно за този асцендент прочетете тук.

Хората с асцендент Лъв са артистични, великодушни и обаятелни. Обичат да привличат вниманието и да получават комплименти. Не понасят критиката и реагират грубо, когато някой дръзне да ги критикува. Личните интереси и нужди са водещи за тях, което понякога ги превръща в егоисти. Останалото за Лъва може да прочетете тук.

Изключително интересни са хората с асцендент Дева. Те са стилни, общителни и отдадени на работата. По природа са предпазливи, внимателни и аналитични. Понякога са възприемани като студени и сдържани, но това е само маска. Какво се крие зад резервираната им същност прочетете тук.

Хората с асцендент Везни са дипломатични, справедливи и открити. Опитват се да балансират в отношенията си с другите, така че всички да са доволни. Търсенето на "златната среда" им помага да бъдат реалисти. Какво още крият Везните, прочетете тук.

Магнетични и силни са родените в изгряващия знак на Скорпиона. Те имат силно присъствие, непоколебим дух и оптимистична нагласа. Респектират околните с поведението си и ги карат да се съобразяват с тях. Постигат целите си с лекота, сякаш изобщо не го забелязват. Повече за този ансцендент прочетете тук.

Ако сте родени с асцендент Стрелец, то вие сте великодушни, приспособими и открити. Действате с голям замах, без да се задълбочавате особено. Преодолявате пречките с оптимизъм и борбен дух. За вас е важно да останете независими до края на живота си. Още за Стрелец прочетете тук.

Хората с асцендент Козирог са последователни, уравновесени и спокойни. Те планират внимателно действията си и не оставят нищо на случайността. В някои случаи са прекалено сериозни и задълбочени. Набележат ли си цел, няма сила на земята, която да ги откаже от намеренията им. Повече за асцендента Козирог прочетете тук.

Родените под изгряващия знак на Водолея се отличават с буден ум, подчертана индивидуалност и дълбока интуиция. Стремят се непрекъснато да се развиват и да вървят нагоре в кариерата си. Избягват утъпканите пътеки и заучените схеми. Какво още не знаете за този асцендент прочетете тук.

Чувствителни, предпазливи и потайни са родените с асцендент Риби. Понякога са малко пасивни и нерешителни. Не обичат резките промени и ненавиждат конфликтите. Търсят причината за провалите си в себе си, вместо да обвиняват целия свят заради това. Повече за този асцендент може да прочетете тук