Най-голямата туристическа общност в света TripAdvisor обяви гранд хотел "Кроненхоф" (Kronenhof) в Понтрезина, Швейцария за най-добрия хотел в света. Класирането се е извършило чрез гласуване като оценките са били въз основа на обслужване, качество и цена на услугата. Специално внимание е обърнато на отношението на персонала, лукса и романтиката в хотела. В класацията са участвали около 2 млн. потребители.

Туристическият сайт пише за тазгодишния цар на хотелите: "Малко хотели съчетават така умело ретро чар и съвременни удобства. Сградите на "Кроненхоф" са толкова впечатляващи, колкото и заобикалящият го живописен пейзаж на швейцарските Алпи."

TpipAdvisor отрежда второ място на комплексът Upper House в Хонконг, който е определен като "истински оазис". Трети в класацията е Gill Lankanfushi на Малдивите, който пък е следван от СПА комплекса Nayara La Fortuna в Коста Рика.

В битката са участвали 7123 обекта, като участниците от Италия са най-много - 152, от Великобритания - 145, а САЩ и Франция с по 144. България е била представена с 25 хотела, но в друга класация. "Модус" във Варна е отличен с титлата най-добър хотел у нас, като туристическият портал го описва със следните думи - "модерен, забавен и свеж". След него е "Кемпински Хотел Гранд Арена" в Банско, а на трето място е "Маджестик хотел енд Резиденс" в Слънчев бряг.