Девите сме доста специфични хора и често предизвикваме искрена неориентираност у хората, с които общуваме. Истината обаче е, че за нас животът има правила, които трябва да се спазват и ако всеки, с когото си имаме вземане-даване е наясно с тях, комуникацията става много по-лесна, приятна и подредена. Последното е много важно за нас.

Можем без проблем да се променяме според средата. Сред компания винаги се опитваме да бъдем весели и приветливи, което почти винаги ни се получава. Много хора рядко успяват да разберат какво всъщност ни се случва, защото умеем да прикриваме вътрешния си свят много добре. Универсалното правило, което важи за всички нас, е че трябва да се потрудиш, за да получиш доверието ни. Трудно е една Дева да те приеме за истински приятел, но когато това се случи, приятелството е до гроб. В обществото създаваме впечатлението, че сме изключително педантични и критични, което нерядко дразни. Имайте предвид обаче, че сме десеторно по-критични към самите себе си. 

Ето седем неща, които е добре да знаеш за връзката с Дева:

1. Обичаме да планираме

Едно от най-важните неща, с които трябва да си наясно, ако си се обвързал с Дева, е че ние не се впускаме в нищо прибързано. Анализираме всички опции, съставяме план и тогава правим крачка напред. За някои може това да е скучно, но ние го наричаме необходима подготовка. Да, спонтанното пътуване е нещо страхотно! Но трябва първо да начертая маршрута, да проуча къде можем да спрем за храна по пътя и да потърся забележителностите, които не трябва да пропускаме.

2. Падаме си малко маниаци

Ако трябва да посоча едно нещо, в което Девите сме наистина много добри, това са детайлите. Дреболиите са нашата сила. Казвали са ми, че понякога изглеждам рязка и студена. Истината е, че мозъкът ми работи с неописуемо висока скорост през цялото време, поемайки всички подробности наоколо и тревожейки се за нещо, което се е случило на работа преди час или относно това какво ще сготвя за вечеря по-късно. Но ние – Девите, никога не позволяваме напрежението да се изпише на лицата ни. Това внимание към детайлите също така ни прави добри слушатели, защото действително чуваме какво ни казваш, а не просто чакаме нашия ред да вземем думата. Ако имаш нужда от някой, който да проучи за теб нещо или да изрови нечии мръсни ризи – ние сме твоите хора. Внимавай много какво ни споделяш, защото помним всичко. 

3. Лоялни сме

Веднъж спечелиш ли доверието на Девата – това е. Разбира се, ще отнеме известно време да анализираме и преценим, но веднъж решим ли се – вътре сме дългосрочно и безусловно. Неслучайно по-голямата част от приятелите са в живота ми от 20 години и повече. Не се сприятелявам лесно, но тези, които се задържат и ме опознаят, остават за цял живот.

4. Практични сме

Може би това се дължи на планирането и анализирането, но в крайна сметка Девите са най-практичните в зодиака. На някой може и да му се струва скучно, но ние откриваме спокойствие в стабилността и удобството. Ако искаш да ни накараш да направим нещо, обясниш ни добре каква ще бъде ползата за нас. 

5. Внимателно избираме партньора си

Казвали са ми многократно, че стандартът ми е твърде висок. Девата има изисквания по отношение на абсолютно всичко, най-вече към самата себе си. Отнема ни доста време, за да се влюбим. Но веднъж случи ли се, се отдаваме сериозно и за дълъг период. Краткотрайните несериозни отношения не са за нас. Най-малко вероятно е от зодиите точно Девите да сме с някого за една нощ. И въпреки че символът ни е девицата, не го разбирай погрешно – ние сме изключително страстни. Просто не бихме допуснали, който и да е до себе си, така че се считай за късметлия, ако те изберем.

6. Независими сме

Някои ни считат за откачалки по отношение на контрола, но за мен това е здравословна независимост. Малко вероятно е да поискаме помощ, защото благодарение на аналитичния ни ум и усета ни за детайла вероятно ще се справим по-добре от всеки друг. Също така, Девите не обичаме да показваме никакви слабости или какво всъщност изпитваме под повърхността, като това обяснява спокойната външност и самостоятелното отношение към нещата. Най-бързият начин да вбесиш една Дева е като се опиташ да й отнемеш независимостта.

7. Взискателни сме за всичко

Не сме взискателни само към това кого обичаме, но и към всичко останало. Имаме склонност към перфекционизъм, който върви ръка за ръка с вниманието ни към детайлите. Не бихме се съгласили нещата да са просто ОК, когато знаем, че можем да получим много повече. Това важи и за теб, Девите имаме високи стандарти както за себе си, така и за тези около нас. 

8. Щади ни понякога

Всички описано по-горе ни създава облика на силни и независими личности, които нямат нужда от комплименти и помощ. Истината обаче е, че поради перфекционизма си понякога сме способни да се самоунищожаваме. Затова, ако искаш да ни задържиш и да се чувстваме добре, работи позитивно по самочувствието ни.

автор: Петя Григорова