Написаното в мъжко лице продължение на романа "Петдесет нюанса сиво" на английската писателка Е.Л. Джеймс изчезна, съобщава в. "Гардиън", цитиран от ТАСС.

Ръкописът за отношенията между скромната студентка Анастейжа Стийл и милиардера Крисчън Грей, като този път повествованието се води от г-н Грей, изчезна на 9 юни, броени дни преди официалното излизане на книгата. Издателите се опасяват от разпространяването на пиратско копие на творбата или от изтичането на пасажи от нея в медиите.

Преди няколко години по същия начин изтече в публичното пространство заключителния роман на Джоан Роулинг за Хари Потър няколко дни преди официалното излизане на творбата.

През 2003 година шофьор на камион открадна няколко страници от книгата "Хари Потър и Ордена на Феникса", като ги скри при закуската си, а след това се опита да ги продаде на британския таблоид "Сън", припомня агенцията.

Издателите на "Петдесет нюанса сиво" уверяват читателите, че романът ще се появи на бял свят както беше заявено - на 18 юни, рождения ден на Крисчън Грей.

Източник: БТА