Днес отваря врати нова ледена пързалка в Спортния комплекс в парк „Възраждане".

"С тази пързалка ние завършваме композиционално изграждането на целия многофункционален спортен комплекс, който пуснахме август месец", каза Цветанка Божидарова – управител на спортен комплекс „Възраждане" пред БНР.

Днес входът за всички желаещи ще бъде безплатен. През останалите дни цената входът ще бъде 4 лв. , наемът на кънки - 3 лв., а 5 лв. ще струва индивидуалната работа с инструктор.

От 8 до 9.30 ч. пързалката ще бъде безплатна за децата от столичните детски градини и училища.

Спортният комплекс е най-голямото съоръжение като част от тригодишната програма на София, която ще бъде спортна столица на Европа през 2018 г.

Новата спортна зона се намира на ул. "Българска морава" 2, в жк. "Зона Б-5" и е част от парка "Възраждане". Простира се на площ от близо 24 декара и предлага условия за спорт във всички възрастови групи.

Има три игрища за мини футбол, три тенис корта, игрище за плажен футбол и плажен волейбол, пързалка за кънки и хокей на лед, игрище за стрийтбол, игрище за петанк, покрита площадка с 8 тенис маси, игрище за деца и детска площадка.

Разполага и с преместваеми трибуни за 150 седящи места, като по този начин се дава възможност да се правят турнири и състезания.

Алеите и детските площадки са достъпни за всички безплатно.

Работното време на спортния комплекс е всеки ден от 8 до 22 часа, като касата работи до 21.30 часа.