Представяме ви един практичен и безболезнен метод за справяне с излишните килограми. Астролозите твърдят, че можем да се отървем от тях, без да прибягваме до строги ограничения, а само като включим продукти, близки до елементите, които управляват нашия зодиакален знак.

Въздух (Близнаци, Везни, Водолей)

На вас ви е необходимо да закусвате обилно, обядвайте умерено и намалете количеството храна, което консумирате вечер. Нямате ограничения по отношение на видовете хранителни продукти, но всичко трябва да е с мярка. За тези, които се нуждаят от отслабване - изберете диета с плодови и зеленчукови сокове, прясно мляко, айрян или супа. Пасва ви течна храна, която способства за пречистването на организма.

Огън (Овен, Стрелец, Лъв)

Препоръчва се да ядете по-богата храна на обяд. За редуциране на теглото за вас най-подходящо е разделното хранене, избягвайте да консумирате едновременно въглехидрати и протеини. Опасни за фигурата са сладките плодове като банани и грозде. Препоръчителните диети са на базата на житни растения, зърнени храни, варени зеленчуци и ниско калорични меса.

Земя (Телец, Дева, Козирог)

Трябва да се храните равномерно през деня. Желателно е да избягвате допълнителните закуски и похапване между основните хранения. Вашите ограничения са животинските мазнини - масло, мляко, сирене. Винаги избирайте нискомаслени продукти. Заменете белия хляб с пълнозърнест. Вашият организъм е предразположен към задържане на сол и вода. Най-добрата диета е безсолната.

Вода (Риби, Рак, Скорпион)

Хранете се в зависимост от фазите на Луната. При нарастваща Луна - закуската и обядът са задължителни. При намаляваща Луна - намалете количеството на порциите, особено след залез слънце. Подходящите диети са японската, френска, източна. Желателно е да консумирате разнообразна храна и да изключите диетите, съставени само от един продукт.