Поради причината, че почти всички проблеми на всички хора се явява неправилното хранене, то усилията трябва да са насочени към нормализиране в тази насока. По-добре е да се намали количеството на порциите и увеличаване на броя на храненията. В основата на диетата на здравословна храна трябва да бъде зеленчуци, плодове, билки, и пресни сокове. Като гарнитура е най-добре да се използва разнообразие от зърнени култури. Единственото ограничение, което трябва да влезе във вашия живот - начина приготвяна на храната. По е добре, ако храната ще бъдат подготвена чрез кипене, задушаване или печене. Откажете се от пържени и пушени храни. В допълнение, най-добре е да не се яде след 18 часа, а дори ако ни се хапва през нощта - трябва да е нискомаслено кисело мляко или грейпфрут, съветват от Фрамар. Сред диетолозите битува мнението, че за представителите на отделните знаци подхожда отделна различна диета. И ако приведете вашият хранителен режим в съответствие с хранителните диети подходящи за вашия зодиакален знак ще забравите проблема с излишните килограми.

Taка например менюто на огненият знак се базира и на продуктите на тази стихия – горещи, кисели, остри с високо съдържание на плодове и зеленчуци с ярки, огнени нюанси.

Овен

Представителите на зодия Овен са надарени с бурна енергия, която е нужно постоянно да се подхранва, без да се забравя и стимулирането на умствената дейност. С оглед на това, може да се препоръча да се изгради диета на базата на морски дарове, не мазна риба, млечни продукти.

И още – тъй като, огнената стихия отговаря за кръвоносната система, следва да се ограничи месото, яйцата, мазнините, пържените храни за да се избегне високият холестерол и повишеното кръвно налягане. Броколи, пшенични кълнове, спанак, гъби са продукти, които ще помогнат да се съхрани хармонията в организма и да се набавят всички необходими витамини и микроелементи. Лукът и чесънът запазват кръвоносните съдове в добро състояние.

Тъй като по правило зодия Овен са непоправими хищници, поне е добре да предпочитат говеждото и пуешкото. Рискът към проблеми с щитовидната жлеза може да се намали с използването на йодо-съдържими продукти. Бъдете особено внимателни към алкохола – представителите на зодия Овен често развиват алкохолна зависимост.

Телец

Телци – истински гастрономи, което често им прави лоша шега. Особено през ваканционните празници или лятната почивка, когато качват по някое и друго килце отгоре. В допълнение, представителите на този знак често са проблеми със сърдечно-съдовата система.

Имат предразположение и към анемията, затова трябва във всяка диета да се включат и богати на желязо храни. Отслабването не е проблем за Телците, просто трябва да обръщат повече внимание върху своето меню.
Необходимо е да се откажат от всякакви пържени храни и сосове, а за основа на храненето да служат всевъзможните плодове и зеленчуци. Между другото вегетарианството е най-оптималният режим на хранене за тази зодия, но ако не може да се откажете от месото, поне то да не е от прекалено тлъстите видове. Свинското и агнешкото изобщо не се препоръчват. Поставете акцент върху бобовите растения, плодове и зеленчуци с червен цвят, цитруси, яйца и морски дарове.

Друго табу за Телец са сладкарските изделия, въпреки че те не могат да си представят живота без тях.

Що се отнася до алкохола, то е по-добре да се даде предпочитание на червеното вино. Може да се използва всеки ден, в много малки количества, преди вечеря.

Близнаци

За разлика от много други знаци на зодиака, Близнаци не са склонни към напълняване, поради отличната им обмяна на веществата и затова някакви специални диети не са нужни. Но все пак не прекалявайте с похапването между основните хранения. Закуската трябва да е най-питателната, за разлика от вечерята, защото Близнаци изразходват изключително много енергия през деня.

Поемането на храна е необходимо да бъде внимателно планирано, разпределено 6-8 пъти през деня. В този режим тялото най-добре се справя с консумираните калории.

Специално внимание следва да се дава храна, която предпазва организма от нервно напрежение и стрес. В основата на диетата на Близнаци трябва да бъдат млечните продукти, зелените зеленчуци, богатите на калий (тиквички, брюкселско зеле, соеви продукти), морски дарове, пресни плодове.

Захарта да се изключи или намали консумацията й до минимум от диетата, чрез замяна с мед или сушени плодове. От напитките трябва да се предпочитат зелен чай, неподсладени плодови сокове предимно цитрусови, но бира и газирани напитки трябва да бъдат напълно изключени от менюто.
Ябълкова диета и гладуване на 27-я лунен ден ще поддържа тялото в добра форма.

Рак

За представителите на зодия Рак най-уязвимата точка в организма е стомашно-чревният тракт. За това ежедневната диета трябва да се състои от лека и бързо смилаема храна. Не се препоръчват пикантни, солени и кисели храни. 

Откажете се и от продукти, които могат да предизвикат дългосрочен процес на ферментация в стомаха и да причинят киселини и да забавят отделянето на жлъчната секреция. Тези вредни и опасни за здравни продукти например са: месни консерви, тлъсти меса, сладкиши и сладки, газирани напитки и бира.
Представителите на този знак, въпреки че на са предразположени към качване на килограми е добре да следят поеманите калории. Ограничете заведенията за бързо хранене, тази бързо приготвена храна увеличава риска от гастрит и панкреатит. Не пропускайте обилната закуска и обяда в обедната почивка.

Лъв

Представителите на този хищен знак, както и дивите си роднини са пристрастени към всички месни продукти. Могат да се хранят с месо по всяко време на ден, приготвено по всякакъв начин. И доколкото все пак организма им е пригоден за това, тяхната слабост си остават бонбоните и сладкишите, довеждащи до излишни килограми и проблеми със сърцето. А мазнините могат да доведат до повишаване нивото на холестерола и запушване на кръвоносните съдове.

Затова ако забелязвате такива проблеми е добре да коригирате хранителните си навици. Може да започнете с намаляване количествата сол, с цел облекчаване на сърдечно съдовата система. А нужният протеин може да се набавя от нискомаслени млечни продукти, яйца и соя.

Може да замените сладките изкушения с богати на въглехидрати пресни и сушени плодове. Разнообразявайте местната си диета с домати, тиквички, патладжан. Прочиствайте си организма с билкови чайове.

Дева

Що се отнася за Дева – това е най-експериментаторската зодия. Няма диета, която да не са опитвали тези смелчаги, дори с риск за здравето си. Но предвид склонността им към проблеми с стомашно-чревния тракт, всякакви такива експерименти са просто не препоръчителни.

За Дева е по сложна от другите зодия аклиматизацията към несвойствената храна. И затова, когато предстои пътуване е необходимо да се поинтересуват предварително за хранителните навици на местната кухня.

За да сте винаги във форма внимавайте с количеството храна, не преяждайте, умереността е ключ към успеха за здраво тяло. Ястията трябва да са прости, съставени от малко продукти. Организирайте си разтоварващи от хранене дни и спазвайте общите изисквания за здравословно хранене.

Везни

Везни – това е знакът на когото наистина му е провървяло. По правило не са склонни към затлъстяване, а диетата е просто начин да се почувстват по-добре, а не за отслабване.

Слабо място на представителите на този зодиакален знак са имунната система и бъбреците. За това трябва да пренастроите вашата диета в тази насока и намаляване нивата на стрес. В основата на тази храна трябва да бъде месото и морските дарове. Това е по-добре, ако те са варени и задушени отколкото пържени. В допълнение, диета трябва да включва достатъчен брой млечни продукти, сготвени зеленчуци, пресни плодове и много зеленина.

За да се поддържат здрави бъбреци, трябва да се откажете от използването на газирани напитки, подправки и заведения за бързо хранене. Използвайте подходяща минерална вода, билкови чайове и домашно изцедени сокове.

Скорпион

Представителите на този знак се отличават с невероятно здраве, но за съжаление често страдат от липса на целеустременост и въздържание. Най-оптималният вариант за тях е разделното хранене. Но понеже за това се изисква някакво ограничение, а тази дума е непозната за Скорпион, поне може да се спазват някой общи изисквания: да се ограничи злоупотребата с подправки, пържени храни, а сладките и тестени изделия да са в много умерени количества.

Менюто трябва да бъде максимално леко. Както по отношение на приготвяне, така и по отношение на усвояване. В основата на диетата на този знак трябва да бъдат леките супи.

А идеята за алкохол, във всичките му форми трябва да бъде отказана. При Скорпион има голяма опасност от алкохолна зависимост. Не трябва да поглеждат дори и към бирата. Захарта е добре да се заменя с мед или фруктоза. Отделете специално внимание на цитрусовите плодове.

Стрелец

Стрелец – това са хора нетърпеливи и тревожни. Предразположени към неврози, депресии и най-малко устойчиви на стрес. Проблеми със съня и нервни кризи. За това не е случайно, че представителите на тази зодия са запознати с проблема с наднормените килограми.

Но тези проблеми са решими, а решението е просто – рационалното хранене.
Преди всичко организирайте своя ден – сън, храна, работа, почивка. В началото е трудно, но после всичко си идва на мястото. Внимавайте с количеството храна – в никакъв случай не преяждайте. Обърнете внимание на сутрешната и следобедна закуска. Те трябва да са леки, но и питателни за да осигурят бодрост и настроение през целия ден.

Разнообразявайте диетата си с плодови сокове, салати. Добавете в списъка си продукти подходящи за нервната система: варени яйца и зеленчуци, бобови растения, зърнени храни и плодове.

Особено полезни за Стрелец са малини , боровинки и къпини. Те не са само склад на витамини, но също спомагат за почистване на тялото. Не е изненадващо, че това е идеалната диета за Стрелец .

Козирог

Представителите на знакът Козирог се отличават със силна воля и упоритост. Ако са в период на изпълнение на дадена цел, те забравят дори за храната. Това нередовно хранене често има обратния ефект – напълняване поради забавена обмяна на веществата. Но все пак, каквато и мисия да изпълняват е необходими тялото да бъде здраво.

За Козирог гладуването е противопоказно, не се отказвайте от закуската. Резултатни методи са разтоварващите дни и ограничаване храненето след 18 ч. За стимулиране на храносмилането, е възможно да се пие преди ядене червено вино. За да се ускори обмяната на веществата - да се включат в ежедневните си диета млечни продукти, масло, ястия с яйца и риба. Те ще ви помогнат да активирате витамин D, както и коригиране на проблеми с костната система.

 

Водолей

При съставяне на диетата за този зодиакален знак, е необходимо да се отчита вродената склонност към пълнота. Да се избират такива продукти, които ще запазят хармонията в организма.

За знака на „въздушната стихия“ могат да се препоръчат леки и вибриращи ястия, както въздуха. Това са предимно зелени зеленчуци, кълнове, всички растения, богати на хлорофил. Тъй като въздухът е отговорен за нервната система, за да се нормализира и да се предотврати редица заболявания, е необходимо да включите в диетата си храни, които стимулират мозъчната дейност. Това е постна риба, морски дарове и сирене. Благоприятен ефект върху нервната система имат храни с високо съдържание на витамин С - като хляб, месо, черен дроб. В този случай, по-добре месото да бъде не основното ястие, а допълващото.

Храната за представителите на този знак не трябва да се оставя на случайността, всичко трябва да бъде планирано внимателно за да се постигне стройно тяло. Слабо звено в организма се явява стомашно-чревния тракт, благоприятно на който се отразяват разтоварващите дни.

Противопоказни са силно алкохолните напитки, черен чай, силно кафе. Вместо това, вие трябва да използвате пресни сокове, зелен чай, леко червено вино.

Риби

Родените под знака на Риби, имат много здравословни проблеми, повечето от които са свързани с естественото предразположение и нездравословния начин на хранене.

Представителите на тази зодия имат слаба имунна система и периодът на сезонните епидемии за тях е трудно време. В допълнение, те често страдат от заболявания на нервната система. Депресия, стрес, преумора и безсъние, са техните постоянни спътници.

Риби, ако сте решили да отслабвате, бъдете особено предпазливи при избора на диета. Преди да започнете да се борите с нея, посетете диетолог и си съставете заедно дългосрочен план. Именно „дългосрочен“ е думата, която би довело всичко до благоприятен резултат (тази дума е непозната за зодия Риби). Ден след ден, седмица след седмица. Противопоказни са всякакви краткосрочни начинания, защото водят до стрес и дисбаланс в организма., спадане на имунитета и физическо изтощение.