Хората, които се опитват да им дават тон в живота.

 

Натрапчивост и нахалство - Овните не обичат да им се натрапвате. Ако си имате работа с Овен, не му звънете периодично, за да му напомняте за часа или датата на срещата ви, още по-малко пък го притискайте да Ви се обажда или да му поставяте ултиматуми - той сам ще реши кога да се види с Вас.

 

Неорганизираност - не пречете на Овена с небрежността и "безхаберието" си, а се придържайте към плана, който той е начертал.

 

Хората, които често мрънкат, молят за помощ или хленчат - да, разбира се, Овенът ще Ви помогне, ако имате нужда от това, но към хленчещите хора и тези, които злоупотребяват с отзивчивостта му, той е безкомпромисен!

 

Лошата, натрапчива миризма, излъчваща се от хората - това пречи на Овните да възприемат събеседника си като "дете на природата", а те искрено вярват в това!

 

Авторитарното поведение - опитайте се да се наложите с такова поведение на Овен, но преди това се убедете, че сте се барикадирали надеждно!

 

Неестествеността - Овните считат, че всичко, с което природата е дарила човека, трябва да бъде съхранено и показано, а не прикривано или променяно.

 

Хората, които обиждат по-слабите от тях - Овните имат суперизострено чувство за справедливост.

 

Еднообразието - хората трябва постоянно да изненадват Овена, ако той почувства скука и еднообразие в общуването, веднага ще Ви замени с нов, по-интересен обект.

 

Спомените за миналото - Овенът е индивид, устремен напред и чуждите спомени за миналото за него са ненужна информация.