Нима е възможно наистина? 5 минути?? Това определено ще ни спестява доста време. Ще ви представим няколко съвета за задължителните неща при гримирането, с които трябва да се съобразите, ако искате да сте неотразима всеки ден.
 
1. Грижа за кожата
Най-важната основа за грима е хубавата кожа. Използвай редовно хидратиращи кремове и ексфолианти, за да имаш красива кожа. Всяка дама си мечтае за безупречна кожа, но все пак не всички успяват да постигнат такава. Затова пък има много помощни средства за прикриване на несъвършенствата.

2.  Коректор
Не забравяй да си го сложиш, ако имаш малки недостатъци, които искаш да направиш незабележими. С помощта на коректора ще заличиш следите от недоспиване, умора, лунички. Трябва да използваш коректор по-светъл на цвят от основата, която си слагаш.
 
3. Основа за грим
Хубаво е кожата ти да изглежда със същия цвят, за да стои по-естествено и да не си личат несъвършенствата. Използвай основа близка до естествения ти цвят. ВВ или СС крем са добър вариант, защото са хидратиращи и покриват доста добре.
 
4. Пудра
Никой не иска лицето му да лъщи. Именно тук на помощ идва пудрата. Прозрачната пудра прави коректорът и гримът да изглеждат естествени.
 
5. Сенки за очи в топли цветове
Тоновете „кафе”, „бронз” и дори “nude”  са добър избор за постигането на естествена визия. За да е равномерен цветът, нанасяй го с четка.
 
 
6. Спирала
При едни красиви очи, никога не трябва да липсва спиралата, за да ги подчертае и да ги направи още по-изразителни. Сложи си спирала и на горните, и на долните мигли. Подходящи цветове са: кафяво, кафе и черно, като черното си остава класика.
 
7. Червило
Популярните цветове са: коралово, червено, fuscia. Не слагай гланц отгоре. Тенденцията е да крайно матирани цветове.