Наскоро попаднах на това вдъхновяващо писмо, чийто автор е Мишел Линдзи. Иска ми се всички мъже да можеха да го прочетат. Колко връзки щяха да бъдат спасени... Колко сърца щяха да бъдат съхранени...

Затова, скъпа приятелко, която четеш тези редове, сподели този текст с мъжа до себе си. Сподели го и със своите мъжки приятели. Може би няма да успеем да достигнем до всички мъже. Но ще достигнем до най-важните – тези в живота ни...

„Скъпи мъже,

 

Чувате от жената до себе си, че се нуждае от вашето внимание. Тя ви казва, че е самотна. Че се чувства изолирана и игнорирана.

 

Нейният живот е впримчен около децата, работата и домашните задължения.

 

Някога тя усещаше любовта в живота си. Усещаше се обичана от вас. Сега обаче, се чувства обезценена и безинтересна.

 

Струва й се, че е забравила как да се забавлява. Депресията и стресът са се вкопчили в живота й и тя не може да се освободи от тях. Как се случи това? Защо не може да бъде жената, която беше преди?

 

Ако се замислите за миналото, ще си спомните каква беше в началото на връзката ви. Обръщаше внимание на това как изглежда и наистина се стараеше да ви се хареса. Знам, че ви липсва момичето, в което тогава се влюбихте. Но мога да ви кажа едно: и на нея й липсва.

 

Годините минават, но тя още копнее за времето, когато нямахте търпение отново да я видите, да я прегърнете, да я целунете.

 

Тя си спомня колко безгрижна и пълна с живот беше. Не може да ви каже кога се промени всичко, но знае, че не е същата. Знае, че нещо липсва.

 

Истината е, че тя е заета с грижи за всички и всичко, през цялото време. И накрая не й остава почти нищо, което да даде на себе си и на вас. Тя е уморена. Може би е изгубила надеждата си.

 

Вместо да се откажете от нея, вместо да я замените с друга или просто да я игнорирате, върнете си я.

 

Можете. Просто обърнете сърцето си към нея. Спечелихте я веднъж, можете да го направите отново.

 

Вие бяхте причината за пеперудите в стомаха й. Тя избра да бъде с вас, защото я правехте щастлива.

 

Даде ви най-ценния подарък - себе си. Какво направихте с него?

 

Тя има нужда да знае, че вие все още избирате нея. Всеки ден. Какви са вашите приоритети напоследък? Мачовете? Бирата с приятели? Работата? Ако всичко това е изместило жена ви, защо се чудите, че изглежда депресирана и отегчена? Събудете се! Не се отказвайте от нея!

 

Вие притежавате силата да свалите пластовете несигурност, под които се крие вашата някогашна любима. Погледнете я и се запитайте как можете да я окуражите? Ако жената до вас е изгубила пламъка си, не я обвинявайте. Във вашите ръце е отговорът. Вие сте тези, които можете да я извадите от емоционалната дупка. Обърнете й внимание. Изпратете й смс по средата на деня, ей така, без повод, просто за да й кажете, че си мислите за нея. Докоснете ръката й, докато седи в колата до вас. Купете любимото й лакомство. Кажете й, че е красива. Спомнете си какво е да се забавлявате, заедно. Помогнете й с работата вкъщи. Покажете й, че ви е грижа за нея. Че искате да има повече свободно време, време за себе си. И за вас двамата. Един малък жест ще предизвика огромна промяна в сърцето и в живота й, повярвайте ми!

 

Тя все още има нужда от пеперуди в стомаха си, а не само от списъци с покупки и задачи за изпълнение.

 

Покажете на жената до себе си, че тя все още е вашето най-ценно съкровище.

Покажете й отново, че все още я обичате, че все още я желаете. Покажете й отново, че сте благодарни за това, че я има в живота ви.

 

И не забравяйте:

 

Не красивата жена е щастлива, а щастливата жена е красива!

С обич,

Мишел”