Омъжена съм от близо 11 години – имаме деца, добри работни места, но и тревоги. И двамата изглеждаме добре, макар и не чак толкова, колкото когато бяхме млади.

Проблемът е, че никога не правим секс. Може би се случва два пъти годишно. Това е защото аз не обичам да правя секс с него. И никога не съм. Е, може би в началото, но тогава ми харесваше да правя секс с всеки. Изпитала съм само няколко оргазма с него за всичките тези години.

Той няма особено силна интуиция, нарича ме „бебче“ в леглото (това определено не ми действа възбуждащо) и е доста ентусиазиран в използването на езика си и желанията му да се „чукаме в различни пози“. Когато използва ръцете си, никак не е секси – той се държи неловко и изглежда го прави само защото така трябва.

Харесвам го много – той е мил, работи упорито, забавен е, отдаден е на връзката ни и изглежда много добре – но сексът без желание или оргазми е доста странен. В редките случаи, в които правим секс, винаги се надявам, че ще свърши по-бързо, за да не се налага да правим нещо толкова неловко. Все пак обичам да мастурбирам и се възбуждам от други мъже, но ми се иска същото да се случва и с мъжа ми. Как да го постигна?

- Отчаяна съпруга

Скъпа отчаяна съпруго,

Това е типична история, в която двама души развалят щастието си, защото просто не говорят.

Позволи ми да бъда пряма - ти желаеш идеи, вяра, разбиране, забавление, радост и интимност – и добър секс. Бракът ви е погребан жив под вашето мълчание. Доктор Матиас Мел, психолог от Университета в Аризона и колегите му наскоро публикуваха проучване, което твърди, че топлите, богати и дълбоки разговори правят хората по-щастливи отколкото празните приказки. Така че - къде е мъжът ти в момента? В гаража? Извикай му, че искаш да си говорите за секс. Ще тича към теб.

„Скъпи“, кажи му ти в момента, в който влезе – довери ми се, той иска да говорите за секс повече и от теб. Помежду ви има толкова много затворени врати, че отварянето на първата ще донесе свеж въздух в отношенията ви. „Стига с това мълчание! Нека говорим за това да правим великолепен секс без никакви задръжки“.

След това си сипете по чаша червено вино (какво по-хубаво от това да пиете от нектара на боговете, докато се сближавате постепенно) и си говорете. За какво? Няма значение – изкуството на любовта, мъжете и жените – стига да сте откровени един с друг относно идеите и желанията си, сексът ще проработи. След две чаши вино, може да му покажеш какво точно желаеш, с една малка игра: той трябва да копира действията ти – целуни го, а той трябва да повтори целувката. Ако не направи нещо както трябва – а ще му отнемат доста опити, за да стане перфектен любовник – накарай го да го направи отново. Това е сексуална комуникация в най-чистата си и същевременно най-мръснишката си форма.

П.П. И за Бога – не правете нищо от това в леглото, това толкова страховито за него място. Направете го на фотьойла, на задната седалка на колата, на пода в кухнята, в офиса ти, в офиса му, на покрива или където другаде пожелаете.

- И. Джийн Каръл