До мащехата на моята дъщеря,
аз никога не съм искала да си тук. Просто никога не беше част от плана.

Когато израствах и си мечтаех за мое семейство, мечтата ми не включваше теб. Не съм искала помощ от друга жена, за да отгледам детето си. Планът за моето семейство включваше мен, таткото и нашите деца, но не и теб. Съмнявам се, че някога си ме искала в живота си. Съмнявам се, че си планирала да си майка на дете, което не си родила. Мога да се хвана на бас, че твоят план за твоето семейство е включвал теб, таткото и вашите деца заедно, не мен и моята дъщеря. Почти съм убедена, че когато си мечтала да станеш майка, това е щяло да стане в деня, в който родиш, а не когато се ожениш за съпруга си. Сигурна съм, че никога не си планувала, аз да съм тук.

Но Бог има планове, които далеч надхвърлят нашите собствени и когато моето малко семейство се разпадна и формира две семейства, знаех, че ти ще се появиш. В съзнанието ми ти щеше да бъдеш ужасен звяр и дъщеря ми нямаше да иска да си ѝ майка, никога. Надявах се, ти да си непривлекателна и се молех дъщеря ми да не те поглежда. Баща ѝ щеше да знае, че се цели във второто най-добро. Злото се завихри в мен, защото никога не съм искала да се изправям пред факта, че друга жена ще бъде майка на детето ми, в мое отсъствие.

Тогава ти дойде.

Когато за първи път те срещнах, ще призная, че не беше това, което ми се искаше да си, и ме обзе пристъп на ревност. Ти трябваше да си отвратителна, помниш ли? Но не беше, ти беше зашеметяващо красива. Трябваше да си стара вещица, не помниш ли? Но не беше. Ти беше млада и сладка жена.
Моите планове бяха осуетени. Разбрах, от изражението на лицето ти, че срещата ти с мен беше толкова трудна за теб, колкото и за мен. Сърцето ми веднага се смекчи. Аз планувах да те мразя. Защо ми съсипа плана?!

Исках да негодувам, но ти направи това невъзможно. Ти прие дъщеря ни от самото начало и обичаш безусловно и нея, и татко ѝ, което е истински подарък за всички нас. Ти включваш дъщеря ни във всичко, което правиш, и я караш да се чувства обичана и приета. Слагаш връзката ѝ с баща ѝ над вашата с него и само една смела жена знае как се прави това с такава благодат.

Знаех, когато аз и татко ѝ решихме да се разведем и да живеем в отделни жилища, че ще има моменти, когато дъщеря ни ще се нуждае от мен, нейната майка, и аз няма да бъда там. Толкова съм благодарна, че ти си там в моето отсъствие. Благодарна съм, че имаш милост към юношеските ѝ години и никога не си я отхвърляла. Тя се нуждае от майка в дома и ти си свършила страхотна работа, да бъдеш това за нея. Ти уважаваше моята позиция като майка от самото начало. Оценявам факта, че винаги се съветваш с мен, когато се питаш дали си взела правилното решение за нея.

Знам, че нашето положение е рядкост. Не се случва често, майка и мащеха да си пращат текстови съобщения колко се обичат и уважават взаимно.Ти си подарък.

Заради теб и смелостта ти да бъдеш майка на дъщеря ни, по начина по който го правиш, тя ще бъде по-добра жена. Тя ще израсне с повече любов, отколкото бих могла да си представя. Решението да има разведени родители не беше нейно и въпреки че аз не пожелавам това на никое дете, съм благодарна че тя сега има четирима родители, които я обичат и уважават и също така се обичат и уважават помежду си. Тя е състрадателна заради това и разбира, че един неуспех в една област може да се превърне в благословия в друга.
Не съм си представяла теб като попълнение, когато мен ме няма. Ти си ѝ майка, когато е с теб и когато е с мен. Тя е развълнувана да ти се обади, когато е у нас, за да ти разкаже преживяното. Това кара сърцето ми да се разтуптява от радост. Изпълвам се с гордост, когато сложиш ръце около мен и ме прегърнеш искрено и с обич, всеки път когато се видим.

Изключително съм наясно как изглежда, когато една майка не може емоционално да приеме мащехата на дъщеря си в живота си. Благодарност се лее от мен, че ние сме способни да се издигнем над всичко подобно и правим това, което е наистина подходящо за дъщеря ни. Благодаря ти, че си толкова зряла и изпълнена с уважение, за да сме родители заедно.

Обещавам винаги да уважавам твоите действия спрямо дъщеря ни. Обещавам никога да не подценявам позицията, която заемаш в живота ѝ. Обещавам никога да не те карам да не се чувстваш като нейна майка. Обещавам да я отглеждам така, че да бъде благодарна, че има две силни и смели жени в живота си, които имат куража да я отглеждат заедно. Въпреки че нашата ситуация е спокойна, се моля тя никога да не попада в подобна такава, но ако все пак се случи, обещавам да давам пример за това как съвместното родителство трябва да изглежда.

 Скъпоценна ЖЕНА, ТИ СИ РЯДКОСТ И КРАСИВО СЪКРОВИЩЕ.
БОГ ДА ТЕ БЛАГОСЛОВИ – АЗ ТЕ ОБИЧАМ.

 

Отговорът на мащехата не закъснява:

„Кандис, не знам какво да кажа. Аз не съм така добра в боравенето с думи като теб и не мога да се изразявам по начина, по който ти го правиш. Мога само да кажа, че плача… ти ме караш да се чувствам толкова специална. Благодаря ти за това писмо. То оправи деня ми и ще го държа винаги близо до сърцето си. Обичам те.“

 

Източник: unikalnisnimki.com