Страната ни за пореден път ще бъде домакин на една световно известна звезда, на чиято бляскавост ще може да се наслади всеки почитател на оперната музика. Великият Пласидо Доминго ще триумфира за първи път на българска сцена и то не кога да е, а на 14 февруари. Уникалният тенор ще зарадва феновете си, след дълго чакане. Припомняме, че той бе част от Тримата тенори – Доминго, Карерас, Павароти.

Виртуозът ще посети България по покана на Болкън Ентъртейнмънт. Той ще очаква своята публика в зала „Арена Армеец”. Артистът ще получи и българска подкрепа от Софийската филхармония. В репертоара, който Пласидо Доминго ще представи на феновете си, ще бъдат включени освен традиционни арии, известни любовни испански песни, части от любими мюзикали и оперети.

Всеки желаещ да посети концерта на изпълнителя, който със сигурност ще взриви родната публика, може да закупи билети още от утре в мрежата на Eventim, като цената им ще варира от 70 до 180 лв.

Богата биография на тенора включва цели 140 роли, които го правят единственият оперен певец с такъв репертоар. Освен тях, артистът има зад гърба си и повече от 100 оперни антологии, компилации с дуети и арии, и оперни произведения. Той притежава 2 Латино Грами-та, 11 награди Грами, както и награда Еми за своите телевизионни проекти. Покорил е редица световни сцени и милиони човешки сърца.

Dama.bg напомня, че през следващата година предстои още едно събитие, което България очаква с нетърпение - първият концерт на рок легендите Aerosmith.