Рене Анжелил, съпруг и импресарио на канадската певица Селин Дион, почина на 73 години в Лас Вегас след продължителна борба с рака, съобщи говорител на певицата, цитиран от Франс прес.

"С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че Рене Анжелил почина в дома си в Лас Вегас, щата Невада, вследствие на раково заболяване", посочи в комюнике говорителят на Дион - Марк Оливие.

"Допълнителна информация ще бъде предоставена през следващите дни", посочи певицата на страницата си във "Фейсбук", цитирана от Ройтерс, допълвайки, че семейството би искало да преживее този тежък момент в тесен кръг.

"Напусна ни един колос на артистичния свят", писа в "Туитър" канадският министър на културното наследство Мелани Жоли.

Рене Анжелил е роден в Монреал в семейство от ливанско-сирийски произход. Той става певец в група "Ле Бароне", но няма успех и се насочва към професията на агент. Анжелил открива Дион, когато тя е едва 12-годишна и с течение на времето я превръща в световна звезда. През 1994 г. двамата се ожениха на пищна церемония в Монреал. Селин и Рене, който е с 26 години по-възрастен, имат три деца.

Заради заболяването на Анжелил, открито още през 1999 г., през 2014 г. Селин Дион прекъсна кариерата си. Певицата каза, че съпругът ѝ е подкрепил завръщането ѝ по-късно на сцената. През 2014 г. Анжелил престана да бъде мениджър на Дион и тази функция пое техен семеен приятел - Алдо Джампаоло.