Ако вече започвате да планирате отпуските за новата година, то нека ви помогнем със списък на официалните почивни дни през 2016 г.:

 

„Работещите ще имат по четири последователни почивни дни през март, май и септември 2016 г. През септември пък ще се съберат два пъти по четири неработни дни, стана ясно от решението на кабинета. Това се наложи, за да не се прекъсва работната седмица, както и за да се осигури по-ефективно използване на почивните дни. Така, почивните дни за годината са:

Март - 4 почивни дни за националния празник 3 март - от 3 март (четвъртък) до 6 март (неделя). Петък – 4 март, ще се отработва на 12 март (събота).

Май - 4 дни за Великден, като Великден се пада на 1 май. Почива се от 29 април (петък) до 2 май включително (понеделник). 3 почивни дни покрай 6 май (от петък до неделя). И 4 почивни дни покрай Деня на българската просвета и култура - от 21 до 24 май. 23 май (понеделник) също е почивен ден. Той ще се отрабтва на 14 май (събота).

Септември - 4 почивни дни по повод Съединението на България - от 3 до 6 септември (от събота до вторник), като 5 септември (понеделник) ще се отработва на 10 септември (събота). Ще има и 4 почивни дни за Деня на независимостта – от 22 до 25 септември (от сряда до неделя). Петък, 23 септември, ще се отработва на 17 септември (събота).

Декември - Допълнителни почивни дни за Коледа няма да се дават, тъй като 24 и 25 декември се падат събота и неделя. Покрай Нова година отново няма да има допълнителни дни, защото 31 декември и 1 януари се падат отново събота и неделя.

Как да прекарате отпуската си през 2016г. по най-добрия начин и то без да харчите излишни пари? Вижте всички оферти за почивки и екскурзии с отстъпка.