Есента е в разгара си, радваме се на красивите пейзажи на природата, но това е времето, в което трябва да започнем да отделяме повече време, за да подготвим кожата си за предстоящите зимни дни, които ще я напукат и изсушат.

Необходимо е слънцезащитните кремове да присъстват и през зимния сезон, защото задържат влагата в кожата, подхранват я и я пазят от UV лъчите. Слънчевите лъчи вредят на кожата през всички сезони, затова трябва да се погрижим за нея. 

За да изглежда гладка и мека, кожата се нуждае от непрекъснат пилинг.

Друго много важна стъпка е почистването на лицето. Задължително е всяка вечер да се премахва грима, след което да се нанесе овлажняващ крем. Той се нанася с леки масажни движения.
Много важно да се запасим с козметика, богата на растителни масла. Благодарение на тях ще забравите за грубата и изсъхнала кожа в студените дни.

Не трябва да заравяте, че красотата е отражение на здравословното ни състояние. Стремете се да приемате повече течности и прясно изцедени сокове от цитрусови плодове. Ограничете мазните храни, захарните изделия и алкохола. 

Пийте горещо какао – най-новите изследвания сочат, че какаовите зърна съдържат много натурални антиоксиданти (т.нар. флавоноиди), които спомагат кожата да изглежда добре.Така че какаото на прах е безспорно добър избор за напитка през зимата.

Как да се грижим по-добре за устните си през зимния период?

Още с началото на зимата устните са една от най-чувствителните зони на тялото, които се нуждаят от специални грижи. Кожата на устните е изключително тънка и тъй като в тях липсват мастни жлези, те са особено податливи на ниските температури. В резултат на вятъра и студа устните често се напукват и изсушават. Много жени не обръщат особено внимание на тези проблеми и устните продължават да страдат.

Балсамите за устни омекотяват и подхранват добре, а така също и предпазват от вредните външни въздействия. Използвайте балсами, в които се съдържат витамини А и Е , които стимулират обновяването на клетките и бранят кожата от вредните свободни радикали.

 

Препоръчително е нанасянето на специални балсами за устни няколко пъти дневно, за да поддържате устните си защитени. Добре е балсамите, които използвате да съдържат в себе и слънцезащитен фактор, защото по време на зимния сезон слънчевите лъчи също са силни и могат да причинят увреждания.

Следвайки тези съвети, вие ще почувствате и ще наблюдавате, как вашата кожа се изпълва с енергия и здраве въпреки многобройните капризи на природата. Кожата ви ще засияе, а с нея и вие ще се чувствате невероятно!