Все повече хора се осъзнават, че телата ни имат скрити сили за самоизцелениe. В китайската медицина, тялото се разглежда като енергийна система, така че масаж може да повлияе на притока на енергия и функционална активност на органите.

Телата ни са снабдени с множество енергийни точки, които можете да си представите като своеобразни бутони, които имате възможност да използвате в своя полза.

Един такъв бутон е точката фън-фу, която се намира на тила, това е мястото където главата се съединява със шията. Фън-фу се активира, когато поставите върху нея кубче лед. В началото можете да почувствате студенина, но след около минута ще усетите прилив на топлина. Тогава махнете леда и разтрийте мястото със суха кърпа. Хубаво е да прилагате този ритуал сутрин преди ядене и вечер преди сън. Правете ритуала един-два дни и починете три дни после отново го повторете в този ред. 

Усетете как тялото ви реагира на тази древна терапия. Имайте предвид, че през първите дни е възможно да изпитвате чувство на еуфория, заради освобождаването на ендорфини в кръвта.

Ето до какви здравни ползи води това:

- сънят се подобрява;

- винаги сте в отлично настроение;

- повишава се общия жизнен тонус;

- подобрява се работата на стомашно-чревния тракт;

- ще забравите за настинката, защото ледът може да помогне и при висока температура;

- премахва главоболието, зъбобола и ставните болки:

-„точката на дълголетието“ осигурява постоянно подмладяване и предотвратява стареенето;

Противопоказания за действието на точка Фен Фу: при бременност, при наличие на пейсмейкър, при епилепсия и шизофрения.