Певицата Жана Бергендорф бе задържана в столичното Първо РПУ заради наркотици, намерени в жилището ѝ. Пликчета с марихуана са иззети от апартамент в кв. “Гео Милев”.

Съседи на Бергендорф подали сигнал на тел. 112 за шум и крясъци. Това не бил първият път, когато Жана и приятелят ѝ се карали.

Малко след скандала мъжът излязъл от апартамента. Когато полицаите пристигнали, почнали разпити. В апартамента е открит плик с марихуана. Наркотик е намерен и в приятеля ѝ.

Певицата не е държала дрога в себе си, но се проверява има ли нещо общо с разфасовките от трева.

Бергендорф е отведена в районното с патрулка, а след нея с белезници е докаран и приятелят ѝ. По време на обясненията, които давали, двамата взаимно се обвинявали, че са наркомани. Засега не са им повдигнати обвинения за притежание на наркотици. Двамата ще бъдат изследвани за наличие на дрога в кръвта, за да се установи кой е употребявал марихуана.

Докато била на разпит в полицията, Жана се почувствала зле. Пристигнал медицински екип. След 18 ч тя бе качена в линейката с разрешение на началника на Първо РПУ. През цялото време пред полицията стоя и адвокатът на певицата.

Междувременно колеги на Бергендорф направиха във фейсбук хаштаг supportzhana в подкрепа на певицата. Музикалният ѝ продуцент - компанията “Вирджиния рекърдс”, както и продуцентът на шоуто “Х Фактор” - “Глобал филмс”, се въздържаха от коментар.

В нощта преди ареста Жана е пяла на площада в Пловдив като един от изпълнителите в лятното турне на The Voice.

Певицата стана известна, след като победи във втория сезон на “Х Фактор”. Интересната ѝ фамилия е от съпруга ѝ - Стефан Бергендорф, който е датчанин. Двамата се запознават в края на 2007 г. в Корея, където тя живее няколко години. Той е корабен инженер по професия. Двамата имат 5-годишен син, който се казва Леон. Момченцето живееше при баща си, докато Жана участваше в “Х Фактор”. Преди това певицата и мъжът ѝ имаха проблеми помежду си и дори обмисляха да се разделят.

Източник: 24 часа