Всички си имаме от онези вредни навици, от които знаем, че трябва да се откажем, но така и не успяваме. Знаете какво имаме предвид - забравянето да закусвате, кафето рано сутринта или пък цигара щом отворите очи. 


 
Те вредят толкова много на здравето ви, че дори малка промяна би ви оказала положително въздействие. 
 
Предлагаме ви да експериментирате няколко дни като замените старите си вредни сутрешни навици с нови - добри и полезни за вас. Накрая преценете сами за себе си дали се чувставате по-добре, кое ви влияе положително и кое не. 99% от вас ще пожелаят да заменят вредните си навици с полезните такива. Нека опитаме! 
 
Ето и предложенията:
 
Топла вода 
 
Чували сме колко е хвалена топлата чаша с вода сутрин. Това не напразно е така! Топлата вода на гладен стомах ни презарежда, дори ни помага да се събудим. Още по-добре е, ако към водата прибавите лимон и/или мед. След тази сутрешна чаша енергия може да хапвате и пийвате каквото искате. Важното е, че няма как да не усетите промяната в тонуса и настроението си.
 
         
Закуската 
 
Много хора я пропускат като смятат, че тя не оказва никакво влияние върху организма и състоянието ни. Това е напълно погрешно твърдение! Закуската е най-важното хранене през деня. И дори да сте решили да спазвате диета, не пропускайте закуската. Овесените ядки се смятат за една от най-полезни храни за закуска. Твърди се, че купа мюсли сутринта спомага за доброто състояние на кожата и косата ви.
 
 
 
Пуснете любимата си песен
 
Направете това малко преди да напуснете дома си и да тръгнете към работното си място. Това ще ви зареди със силата да се справите с всяко препятствие. Давайте смело, може и да потанцувате! 
 
 
Не чакайте втората, третата, та дори петата аларма
 
Станете при звуците още на първата аларма! "Само още 5 минути" е фраза, която увеличава напрежението и раздразнителността ви. Колкото по-рано станете, толкова по-малка е вероятността да закъснеете или да препускате през апартамента търсейки ключовете си в последния момент. Доказано е, че на мозъка ни му е нужен половин час, за да се събуди. Подарете му това време, за да може той да ви подари ефективна работа през деня! 
 
 
 
Нека първото измиване на лицето ви да е с хладка, дори студена вода
 
Много от нас обичат да мият лицето си сутрин с гореща вода. Време е наистина да се откажете от този навик. Ще ви кажем само, че студената вода свива порите ви, помага да се разбудите, а също така и прави кожата ви по-нежна и добре изглеждаща. 
 
 
Време е за промяна на сутрешните навици. Нека се погрижим за доброто си настроение през деня, както и за по-доброто състояние на тялото и организма си. Да бъдем красиви както отвън, така и от вътре!