А помниш ли игрите с татко и гушкането в мама?

Някои деца нямат тези спомени. Те имат нужда от подкрепа. Имат нужда от семейство и топлина.

Фондация „За Нашите Деца” организира в Пловдив информационно събитие по приемна грижа „Нарисувай детство”. То ще се състои на 30 юли от 19 часа, на Гребна база, алеята зад трибуните.

Освен да напише пожелание към най-уязвимите деца, всеки ще може и да го нарисува с тебешири. Рисувайки по темите Моето семейство, Моите приятели, Аз играя, Аз мечтая, Аз обичам, заедно ще създадем топла картина на пътя на детето от социалния дом към семейството и неговите мечти и приятели .

А накрая най-хубавите пожелания, които бъдат изписани на място, ще полетят високо със светещи фенери над Гребната база в Пловдив, в знак на надежда и вяра в сбъдването им.

Нека заедно пожелаем щастливо детство за децата в нужда

От фондация „За Нашите Деца” отправят покана към всички да нарисуваме щастливото детство, което пожелаваме на всички уязвими деца, незнаещи що е то родителска грижа и обич и чакащи своето семейство. Нека заедно подкрепим и хората, отворили дома и сърцето си за тези деца, както и тези, които тепърва ще тръгнат по този благороден път.

Вашата подкрепа е безценна в момент, в който изоставянето на бебета и деца у нас продължава да бъде сериозен социален проблем. Все още 4000 деца живеят в институции, а годишно се изоставят близо 2000. В Пловдив в институции живеят 130 деца. Фондация "За Нашите Деца" ви кани да подкрепите кауза, за да се направи още една стъпка към това нито едно българско дете да не прекарва първите години от живота си в изолацията на социалните домове, а да живее сигурно и обичано в семейство.