„Пощенска кутия за приказки” се ражда от въображението на Гери Турийска - текстописец, певица, водеща на радио предаване и… Инициативата започва сякаш на шега, не къде да е, а на едно книжно представяне. Събраните текстове са прочетени пред публика от известни личности. Останалото е история, която може да се разкаже така: повече от 50 издания, над 5000 приказки, 6 специални детски издания, излъчвания на живо, предстоящ документален филм и вече два сборника с разкази, четени на събитието.

Защо хората трябва да си купят новия сборник с разкази? Нали, освен защото между някоя от страниците на всяка книжка е скрита банкнота от 100 лева.


Защото иначе ги очаква 7 години нещастна любов и метеоризъм.
А, ако трябва да сме сериозни, защото Ралица Найденова направи страхотно оформление на книгата, защото Мария Добрева извади червения химикал и сложи всички запетайки, защото тридесет автори са дали сърцето си, пишейки тези вълнуващи истории и защото това е една безкрайно позитивна инициатива, създадена с много любов и добри намерения.

Какви разкази има на страниците на втория сборник?

Постарах се да съставя цветна книга. Има истории, които дълбоко трогват, други разсмиват, а някои дори ободряват като чаша кафе сутрин. Това му е хубавото на сборника с къси разкази - можеш да го четеш на порции или на един дъх. Зависи колко си жаден.

Кога ще започне да се продава и откъде може да си го купим?

Книгата може да се намери на събитията ни, както и в онлайн книжарниците. Следващите ни дати са 7 юни (неделя) в One More Кино от 19ч., 20 юни в Studio 5 от 22ч, 30 юни в Sofia Live club от 19ч. Летните ни дати пък започват от Пловдив, където ще четем в "Конюшните на царя" на 18 юли, на 1 август сме в Лозенец на морето... А, чакай, ти какво ме питаше?

Ако си купим достатъчно бройки, ще издадете ли още един сборник с най-доброто от първи и втори сезон?

Не. Хахаха.

Ще направим ретираж. Иначе идеята е всяка година да пускаме по една такава книга. Искам да издам и някои от авторите, които наистина си заслужават да бъдат познати на литературната ни сцена.