Пожарникар връща към живот малко коте, изпаднало в безсъзнание при пожар. Целият този сценарий обаче е част от реклама на камерите GoPro...

 

Пожарникар спасява малко коте, като му дава да вдиша кислород с маска и го мокри с вода. След това го гушва трогателно и палето се съживява. Картинката е толкова впечатляваща и разнежваща, че видеото бе харесано от милиони потребители по цял свят. Малцина обаче обърнаха внимание на факта, че тази трогателна картинка e част от рекламата на GoPro. Това от своя страна поражда няколко въпроса.

"В къщата не виждаме пламъци, нито сажди, само малко дим, който може да е резултат от машина за дим. Не можем да не се замислим как са докарали котето до това състояние, за да се наложи да го "съживяват". То приличаше на плюшена играчка, захвърлена от някое дете на пода. В първия момент човек би си казал, че е препарирано. Иначе, браво за рекламата, има голям ефект наистина!", пишат наши читатели. 

Dama.bg обаче се добра до информацията, че пожарникарят от видеото се казва Кори Каланик. Калифорниецът се отзовал на сигнал за пожар във Фресно. Точно там намерил котенцето и решил да му помогне, като междувременно записал всичко с камерата, монтирана на шапката му. Мъничето вече живее в пожарната и си има ново име - Лъки.

 

Споделете какво мислите за рекламата на GoPro. Вярвате ли, че сцената със спасяването на котенцето е истинска?