След края на зимната ваканция децата се връщат обратно в класната стая и опасността от заразяване с различни грипове става все по-голяма. По-мъничките също не са застраховани от разболяване и често детската градина става истински инкубатор за вируси. Специалистите очакват бум на грипните заболявания именно през тази седмица. Студеното време през януари забави малко развитето им, но лекарите споделят, че в началото на февруари очакват опашки пред кабинетите си. В този период за майките засилването на детския имунитет става изключително важна и често доста трудна задача.

Сред най-полезните съвети са това да давате повече пресни плодове и зеленчуци на своите мъници, да не забравяте чайчетата с мед, които се превръщат в истински еликсир за детския организъм. Проветрявайте помещенията у дома си и приучете своето съкровище още от малко да мие ръцете си често. Не забравяйте и регулярните разходки на открито, както и различните спортове според интереса на вашето дете, те ще го държат в кондиция и ще го заредят с допълнителна енергия. Имайте предвид, че малчуганите също са податливи на стрес, който може да отслаби имунната им система. Затова позволете им просто да бъдат деца, да играят навън, да развиват въображението си и да си почиват пълноценно. 

Освен това подбрахме за вас някои от най-ценните съвети, които наши читателки дадоха в общата инициатива на Dama.bg и Марсианци ИмуноФорте.

Първите три ще получат чудесните и забавни подаръци от Марсианци!

За да подсиля имунитета на децата си се опитвам да спазвам няколко основни правила: разходки на чист въздух, движение и спорт, винаги когато е възможно; разнообразно и здравословно хранене, по лъжичка мед и мултивитаминен, подсилващ сироп всяка сутрин през зимата, чайчета, лимонов сок. Всячески се опитвам да не изнежвам децата, не ги навличам прекалено, излизаме дори и при по-хладно време, не се панирам при всяко кихане или покашляне. При първи симптоми на грип и настинка увеличавам количеството на витамините, давам чай от лайка или липов цвят с мед и лимонов сок. Накисването на крачетата в топла, солена вода преди лягане, също е един много добър метод за бързо справяне с настинката. При грипа обаче нещата са по-сложни. Тогава добавям и някои хомеопатични средства. Надявам се и тази зима да ни се размине :)

 

Давам Марсианци ИмуноФорте от няколко месеца. От доста времe не сме имали сериозни здравословни проблеми.

 

Изпробвала съм го и гарантирам, че помага за силен имунитет.

 

Румяна Христова, която получава Марсиански Hexbug конструктор

 

Всяка есен стартирам с витамини, плодове и имуностимуланти. Като цяло вярвам, че превенцията започва още от лятото с храненето. За щастие, моето дете хапва много плодове и зеленчуци. Въпреки това при първи симптоми давам имунозакрепващи препарати.
 
Като цяло открих силното действие на черния бъз преди 2 години, когато сина ми беше на 2 годинки. Тогава нямаше много неща на пазара с черен бъз. Правех си го сама, но за съжаление вече, когато съм на работа нямам това време. Една приятелка ми препоръча именно Марсианци Имунофорте, но първо бях скептична. Тя ми даде сина ми да го пробва и щом му хареса вкуса реших да го пробвам. Да, определено съм доволна.
 
Малко съм предпазлива с препоръки, защото не знам дали нещо, което действа за моето дете би действало на друго, но определено черния бъз бих го препоръчала, а в марсианци количеството му наистина е голямо. Доволна съм, затова бих го препоръчала. 
 

 

Венета Антова, която получава Марсиански Hexbug конструктор
 

 

За мое щастие децата боледуват рядко и им минава бързо. Причината за това смятам, че са естествените имуностимуланти, които им давам. На първо място тава са продукти от гамата на Марсианци- дражета, сироп. Тях започвам да давам още с настъпване на захлаждане - октомври, за да изпреваря болестите. Освен това още, когато усетя, че започват да настивам им приготвям билков чай от мащерка и шипки, които аз лично съм събирала от разходки в планината. Добавям в него резен джинджифил и мед. Много им харесва и джинджифиловият мед, който им приготвям - мед, в който съм нарязала парченца джинджифил. Вечер преди лягане ги разтривам с ракия и им потапям крачетата в топла вода с морска сол. На сутринта са свежи и няма и спомен от настинката.

 

Марсианци дражета редувам с Марсианци ИмуноФорте – сироп с черен бъз, бета глюкани и шипка. Много съм доволна, защото вече четвърта година децата ми не са боледували тежко и мисля, че това се дължи на естествените имуностимуланти, които им давам. Децата ги харесват на вкус и дори сами ме подсещат да им дам дневната доза. Винаги ги предпочитам пред другите продукти за имунитет, защото съдържат естествени, натурални съставки от чиято полза сме се убедили.

 

Често препоръчвам Марсианци на други майки, както и всичките ми други превантивни и натурални средства, които използвам. За мен защитата е най- важна. По-важна е да се помисли за здравето от рано и да се вземат необходимите мерки, а не после да се чудим какъв скъп и вреден антибиотик да им дадем. За малката ми дъщеря, която след месец става на 5 Марсианците са и истински приятели и смята сиропа за вълшебен и казва, че го приготвят буболечки на Марс. :)

 

Цецка Арнаудова, която получава Марсиански Hexbug скарабей

 

Сиропът Марсианци Имунофорте е мощен природен имуностимулант, който засилва естествените сили на организма. Трите му основни съставки са черен бъз, шипка и бета глюкани. Черният бъз е известен на човечеството от векове със своите чудодейни свойства. Според българския народен лечител Петър Димков черният бъз заслужено си спечелва титлата Царицата на българските билки, защото това е най-силната билка, която държи имунитета буден. Шипката от своя страна е  - един от най-богатите източници на витамин С. Но освен това тя е богата на биофлавоноиди, които са особено важни за изграждането на добре функционираща сърдечно-съдова и имунна система. Силен имуностимулант, който успешно лекува инфекции, различни възпаления, грип, настинки. Бета глюканите, които също са напълно естествена съставка, от друга страна притежават уникалната способност чрез активирането на важни имунни клетки - т.нар. макрофаги и клетки „естествени убийци“, да елиминират опасните бактерии и вируси, и по този начин да предпазят детето от грип и инфекции.

Сироп "Марсианци ИмуноФорте" ще получат 10 участници в нашата анкета, а това са:

1. Цветанелия Давидкова

2. Нели Милушева

3. Ани Кънева 

4. Жасмина Саръиванова

5. Силвия Миланова

6. Мариета Стоянова

7. Силвия Тодорова

8. Ани Бодурска

9. Анна Нейчева

10. Нина Райчева

Още ценни съвети можете да видите на страницата на общата инициатива на Марсианци Имунофорте и Dama.bg