Тази Коледа ще бъде още по-вкусна и прекрасна. Продължаваме с нашите предложения за традиционни и нестандартни коледни рецепти, които всеки може да приготви бързо и лесно у дома с помощта на с помощта на София Мел.

Днес ще ви покажем как да си приготвите джинджифилови гофрети, при това изключително лесно! 

Необходими продукти за 5 гофрети:
  • 2 чаши брашно София Мел Екстра
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 с.л. пресен джинджифил
  • 1/4 ч.л. настъргано индийско орехче
  • 1/4 ч.л. пресен карамфил
  • 4 големи яйца
  • 6 с.л. безсолно масло, разтопено и леко охладено
  • 1 чаша мляко
  • 1/2 чаша заквасена сметана
  • 3 с.л. меласа
Начин на приготвяне:

Загрейте гофретника, докато приготвяте тестото. Смесете брашното, содата, солта и подправките. В друга купа разбийте яйца, разтопеното масло, млякото, заквасената сметана и меласата. Смесете мокрите и сухите съставки в едно и разбъркайте добре. Ако по тестото има бучки, не се тревожете. Изсипете го в намазнения гофретник и печете според инструкциите му.

Гарантирано вкусен резултат, който ще запомните!