Тази Коледа ще бъде още по-вкусна и прекрасна. Продължаваме с нашите предложения за традиционни и нестандартни коледни рецепти, които всеки може да приготви бързо и лесно у дома с помощта на с помощта на София Мел.

Днес ще ви покажем как да си направите коледно лакомство, особено ако сте любители на шоколада също като нас! Този празничен сладкиш се приготвя с напоени в бренди червени боровинки, пекан и още няколко неща. Ето ги и тях: 

Необходими продукти за 24 парчета:
  • 200 гр брашно София Мел Екстра
  • 30 мл бренди
  • 100 гр сушени червени боровинки
  • 300 гр тъмен шоколад, натрошен на дребно
  • 200 гр масло
  • 4 яйца
  • 300 гр кафява захар
  • 1 ч.л. смесени сладки подправки
  • 100 гр нарязан пекан
  • пудра захар на вкус
Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса и изберете тавичка с размери 30 см х 20 см, която да покриете с хартия за печене. Загрейте брендито, добавете червените боровинки и оставете да се накиснат, докато приготвяте другите съставки. Разбъркайте яйцата и захарта до пухкава кремообразна смес. Смесете шоколада, маслото и яйцата, внимателно добавете брашното, подправките, пекана, боровинките и брендито, докато не се смесят напълно. Изсипете в предварително приготвения съд, като изгладете повърхността. Печете около 25-30 минути или докато сладкишът стане с твърда коричка. Когато е готов, извадете го и оставете да се охлади за 10 минути в тавата и едва след това го махнете изцяло от нея, като оставите да изстине напълно. Преди сервиране нарежете на квадрати и поръсете с пудра захар.

Вкусно е, нали?