Необходими съставки.

- 1 чаша нарязани ягоди

- 2 чаени лъжици захар

- сок от половин лимон 

- 4 филийки хляб (по избор)

- около 1/2 чаша течен шоколад

- 1 голямо яйце 

- 3/4 чаша прясно мляко

- 2 супени лъжици разтопено масло

- 1 чаена лъжица ванилия

- 1/4 чаена лъжица канела на прах

- 1/4 чаена лъжица сол

- масло (за тигана)

- пудра захар за сервиране

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете ягодите, захарта и лимоновия сок. Бъркайте, докато се разтопи захарта и оставете да се накисне на стайна температура. 

2. Разпръснете желаното количество течен шоколад върху 2 филийки хляб. Похлупете ги с другите две филии. Загрейте голям тиган на средна температура.

3. В плитка чиния разбийте млякото и яйцата. Смесете ги с разтопеното масло, ванилията, канелата и солта. Сложете 1 супена лъжица масло върху тигана и го въртете докато не се разтопи.

4. Потопете всеки сандвич в яйчената смес в продължение на 30 до 40 секунди на всяка страна. Сложете сандвичите в тигана, но внимавайте да го препълните. Пържете ги около 1-2 минути, докато станат златисто-кафяви. Добавете още масло ако е нужно. 

5. Преместете ги в чиния, поръсете с пудра захар, после добавете и ягодите. Сервирайте веднага.