Кралското семейство на Монако се увеличи с още двама члена. От кралския двор съобщиха, че принцеса Чарлийн, съпруга на принц Албер II, е родила близнаци – момче и момиче.

Имената на мъниците са Габриела Терез Мари и Жак Оноре Рение. Малкото момченце се очаква да бъде следващият престолонаследник, въпреки факта, че е роден цели две минути по-късно от принцеса Габриела, появила се на бял свят в 17.04 ч. Бебетата, както и майка им се чувстват много добре, а раждането е станало в родилното отделение на болница "Принцеса Грейс", се посочва още в съобщението. 

Габриела и Жак ще носят титлите на старите бастиони на семейство Грималди (династията на Монако). Жак ще е маркиз Де Бо (на името на бастиона в Прованс), а Габриела ще е графиня Карладес (по името на бастиона в Оверн).

Щастливото събитие бе оповестено чрез 42 топовни салюта, по 21 за всяко бебе. Залпът бе даден от бивш форт, който се извисява над морето. След това камбаните на Монако забиха за 15 минути, а накрая засвириха корабните сирени. На вратата на палата ще има и съобщение за раждането, подписано от бащата на близнаците. В знак на уважение към новите особи, жителите на Монако са приканени да поставят на жилищните сгради червено-бялото знаме на Монако до деня, в който близнаците ще бъдат представени от родителите си на населението от балкона на палата на принцовете.

За да избегне подаръците за децата, знатната двойка на Монако призова да се направят дарения на благотворителни асоциации, които самите те ще посочат по-късно.

Припомняме, че 56-годишният Албер II и 36-годишната принцеса Чарлийн, която е южноафриканска олимпийска шампионка по плуване, сключиха брак на 2 юли 2011 г. на пищна церемония в княжеския дворец. Принцът вече е баща на две извънбрачни деца, които е признал. Заради статутът им на незаконно родени не им позволява да претендират за престола на княжеството.