Астрологията е в състояние да установи пряка връзка между знака от зодиака, под който сме се родили, и колко ще живеем.

Оказва се, че почти гарантирано е дълголетието на Телец, но не е присъщо за Скорпион. Това не е богохулство, а резултат от внимателно проведени изследвания от специалисти на Центъра за астрологични изследвания. За да направят тези значителни изводи, те използват данните на повече от 60 хиляди жители от различни страни, като обръщат особено внимание на датите на раждане и смърт.

Статистическите данни говорят!

Сред мъжете най-дълго живеещи са:
Телец - 81.5 г.
Овен - 79 г.
Близнаци - 78 г. 
Козирог - 77.5 г. 
Дева - 76.5 г.
Лъв - 74 г.
Везни - 73 г.
Водолей - 71.5 г.
Риби - 71 г.

По-малко от 70 години, за съжаление, предназначени да живеят са Рак, Стрелец и Скорпион. Последните според безпощадните астролозите са крехки.

Що се отнася до жените - при тях е малко по-различно. Те обикновено живеят по-дълго. За Скорпион (63.5 години), затова пък Близнаци могат да прехвърлят 85. Дева и Козирог са също дълголетници (90 г.). Дамите, родени
под другите знаци, ги очаква живот в обхвата от 70 до 80 години.

Естествено, интелигентни астролози веднага изяснили причината за зодиакалната зависимост. Има няколко диагнози, към които трябва да се отнасяме много внимателно.
- за Телец е опасно затлъстяването, както и заболявания на половата система, черния дроб и бъбреците.
- Близнаците притежават забележително здраве, но може да бъдат застрашени от физическа активност и прекомерен стрес.
- Рак (неминуемо се отразява етимологията!) висока степен на вероятност от рак.
- Лъвовете са страдащи от очни заболявания.
- На общия фон Девата изглеждат най-здрави, но те са по-подтатливи на чревни разстройства.
- Болестите при Скорпион се задълбочават от факта, че никак не искат да се лекуват. Тях ги заплашва не толкова болестите, колкото смърт от пожар или
нещастен случай.
- Стрелците са склонни към радикулит и ревматизъм
- Козирозите често чупят крака
- Водолей - внимавайте с алкохола.
- Рибите като цяло са едни от най-болнавите знаци, и в допълнение - трябва да се притесняват от произшествия (това е парадокс!) с вода.

Въпреки това учените не спират дотук. Смятат, че късогледството зависи от два равнопоставени фактора: генетика и хигиена на зрението. Но съгласно изследване, публикувано в американския вестник Ophtalmology, лошото зрение зависи от знака на зодиака и по-точно от месеца на раждане.

Израелският професор Йоси Мендел анализира данни от 276 911 израелски наборници. Оказва се, че хората, родени през летните месеци, са на 25% по-склонни към тежко късогледство и 10% по-склонни към средна миопия (в сравнение с раждаемостта през декември - януари).

Не трябва забрявяме, че астрологията е винаги в услуга и със златното правило: първо, не вреди.