Продуцентите на Жана Бергендорф от "Вирджиния Рекърдс" разпространиха официална позиция по повод появилите се в публичното пространство публикации, касаещи певицата.

"Вчера, вследствие на отправени към Жана Бергендорф заплахи от неин познат на територията на жилището, в което тя живее понастоящем, Жана сама е потърсила съдействието на полицията", съобщиха от компанията.

Пристигналите служители на реда са спазили стриктно закона, при което както Жана, така и лицето, отправяло й заплахи са поканени в Първо районно управление на МВР за снемане на показания и изясняване на ситуацията.

Срещу Жана Бергендорф няма повдигнати обвинения, нито пък е обект на наказателно преследване във връзка с каквото и да било нарушаване на закона или притежание на забранени вещества, каквито спекулации се появиха в редица медии.

В момента Жана се чувства добре и се готви за участие в голям концерт в центъра на Бургас утре.

Междувременно адвокатът на певицата също излезе с официална позиция по казуса.

"Не съседи, а самата Жана е извикала полиция след битов скандал. След като униформените са дошли, е нормално да спасят закона и да извикат за разпит”, обясни пред "Нова телевизия" Стефан Атанасов.

„Жана няма нищо общо с откритата „тревна маса” в дома ѝ. Тя не е била в нея. Тепърва трябва да се уточни и каква е тя”, уточни Атанасов.

Той не пожела да коментира дали певицата е била удряна от мъжа, с когото е била по време на скандала.

„Жана вече си е вкъщи, предстой ѝ концерт. Нещата бяха прекалено раздухани и се вдигна прекалено много шум. Три дни едва ли не това е основна тема в обществото”, на мнение е адвокатът.

Стефан Атанасов определи и като слухове това, че тя е била закопчана с белезници при качването в патрулката.