На 1 февруари се въвежда временна организация във връзка с изграждането на трета метролиния в участъка на западното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" между ул. „Силистра" и бул. „Янко Сакъзов", съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

От 0:00 часа на 1 февруари до 24:00 часа същия ден се забранява влизането на пътни превозви средства по западното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" между ул. „Силистра" и бул. „Янко Сакъзов", като движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в източното пътно платно на булеварда в същия участък на булеварда.

Закрива се наказателния паркинт на „ЦГМ" в разделителна ивица на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" между ул. „Силистра" и бул. „Янко Сакъзов". Движението на превозни средства ще се извършва по ул. „Силистра" еднопосочно между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. „Чамкория" в посока към ул. „Чамкория".

За времето от 8:00 часа на 1 февруари до 24:00 часа на 1 февруари се закриват местата за почасово платено паркиране на източното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. „Янко Сакъзов" и ул. „Силистра" и по западното пътно платно на ул. „Проф. Милко Бичев" между бул. „Ген. Данаил Николаев" и ул. „Силистра".

От 4:30 часа на 1 февруари до 24:00 часа на 1 февруари се променя маршрута на автобусни линии №№ 11, 213 и 404 само в посока ж.к. „Гео Милев", ж.к. „Младост" и ж.к. „Дружба" - линиите ще се движат по маршрута си до кръстовище бул. „Ген. Данаил Николаев" - ул. „Проф. Милко Бичев", надясно по ул. „Проф. Милко Бичев", по източното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрутите си.

Измества се спирка „пл. Орлов мост" с код 1289 на 100 м. напред от съществуващото си местопложение на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви".