Променя се маршрутът на част от трамвайните и автобусни линии в София. 

И докато за трамваите промяната ще е само за почивните дни, то при автобусите новият маршрут ще е в сила до края на октомври. 

Смяната на маршрута важи за автобусни линии № 47, № 48, № 49 и № 54 и влиза в сила в 04:30 часа на 18 април. 

От тази дата до последния ден на октомври се забранява влизането на автомобили по югозападната част от кръговото кръстовище ПВ „Сливница-СОП”. Като автомобилите ще преминават през кръговото кръстовище Околовръстен път – бул. „Царица Йоанна”.

Автобусните линии № 47, № 48, № 49 в посока метростанция „Сливница” ще се движат по маршрутите си до кръстовище бул. „Сливница” - Околовръстен път, надясно по Околовръстен път до кръговото кръстовище с бул. „Царица Йоана”, наляво по бул. „Царица Йоана”, наляво по бул. „Добринова скала”, надясно по бул. „Сливница” и по маршрута си до метростанция „Сливница”.

В посока гр. Банкя няма промяна в маршрута.

Автобусна линия № 54 в посока метростанция „Сливница” ще се движи по маршрута си до кръстовище бул. „Сливница” - Околовръстен път, надясно по Околовръстен път до кръговото кръстовище с бул. „Царица Йоана”, наляво по бул. „Царица Йоана”, наляво по бул. „Добринова скала”, надясно по бул. „Сливница” и по маршрута си до метростанция „Сливница”.

В посока Божурище няма промяна в маршрута.

Автобусите, които обслужват линии № 47, № 48, № 49 и № 54 ще спират на всички съществуващи спирки в променения участък по маршрута.

Автобусите, обслужващи линия № 59 пък ще се движат по бул. „Цар Борис III“, надясно по бул. „Бъкстон“ надясно по ул. „Тодор Каблешков“ и наляво по бул . „Цар Борис III“ , по маршрута двупосочно. Автобусите ще спират на всички съществуващи спирки ,както и на временни спирки в района на ул. „Райска градина“, ул. „Планинец“ и бул. „Никола Петков“ в посока на кв.„Княжево“.

Тази събота и неделя, заради ремонт на релсовия път, ще се въведе организация на движението на трамвайни линии № 4, № 5, № 11 и № 19 в участъка от последната спирка Бъкстон до спирка „ Райска градина“. 

Трамвайна линия № 4 ще се движи от кв. „Орландовци“ до последната спирка в Бъкстон.

Трамвайна линия № 5 ще се движи от Съдебната палата до трамвайно ухо „Бъкстон ".

Трамвайна линия № 11 ще се движи от кв. „Илиянци“ до трамвайно ухо „Овча купел“.

Трамвайна линия № 19 ще се движи от гара Север до последната спирка в Овча купел.

След 16.00 часа на 18 и 19 април движението по трамвайните линии ще се възстановява по постоянните маршрути.

Източник: offnews