Често се заблуждаваме, че сме намерили истинската любов и полагаме големи усилия да я задържим. В един момент си даваме сметка, че не сме щастливи, вече не сме влюбени и имаме нужда от нови емоции. И така до следващата "истинска" любов...

Вие си допадате, между вас има химия, забавно ви е заедно. Мечтаете за него и при всяко позвъняване на телефона сърцето ви подскача. Смятате, че това е истинската любов или поне една голяма любов. Тази любов обаче не означава само добър секс, химия и пеперуди в корема, но и лоялност, доверие, разбиране. Проверете връзката си по тези признаци и разберете дали сте срещнали голямата любов.

Общуване: Комуникирате ли добре? Ако не можете да говорите с него за всички и всичко, за проблемите си, за миналото, за страховете си, това е голям проблем за връзката ви. Комуникацията е най-важната част от една връзка. Не става въпрос само за разговори за ежедневните неща, но и за вашите цели, вярвания, мечти.

Доверие: Уверете се, че можете да му се доверите. Истинската любов не може да съществува без доверие. Здравите отношения се градят на доверие от самото начало. Ако подхождаме с подозрение и съмнения от първия ден, едва ли ще успеем да намерим щастие в тази връзка.

Саможертва: Поставяте ли нуждите на другия преди своите? Саможертвата в истинската любов е двустранна. Не е достатъчно само единият да мисли повече за другия, трябва да го правите и двамата. Замислете се как взимате решения кой филм да гледате, какво да вечеряте, къде да прекарате празниците и т.н. Правите ли компромиси, за да го зарадвате, или мислите преди всичко за себе си?

Промените: Истинската любов включва готовността за промяна в името на любимия човек. Независимо дали става въпрос за промяна в бъдещите планове, вашите интериорни предпочитания, образование, местоживеене. Понякога се налага да се откажем от свое желание, за да сбъднем желанието на другия. Това не означава, че трябва да се държим по определен начин, да говорим, да мислим, да се обличаме така, че да бъдем приети от любимия човек.

Уважение: Уважението не означава, че винаги трябва да сме съгласни с другия, но означава, че трябва да бъдем учтиви и толерантни. Трябва да уважаваме личното му пространство, правата и желанията му, гледната точка. Дали се уважаваме можем да разберем в разгара на разногласията. Отличителен белег на истинската любов е почтителното и нежно отношение, дори когато сме наранени и ядосани.

Автономия: Уверете се, двамата все още сте отделни личности. Ако откриете, че не можете да мислите, говорите и взимате решения сами без неговото одобрение, имате голям проблем. Истинската любов ви прави по-силни, а не ви обсебва. В случай че той те обича истински, ще те насърчава да постигаш успехи, да преследваш мечтите си, да поемаш предизвикателства с пълната му подкрепа и любов.