Световните шампионки от ансамбъла ни по художествена гимнастика отново станаха повод за гордостс на цяла Бъгария.

Възпитаничките на Ина Ананиева в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова след златния медал в многобоя, завършиха участието си на първия за сезона турнир от сериите Гран При с пълен комплект от медали.

След златния медал в многобоя, момичетата спечелиха сребърен медал на пет ленти и бронзов на обръчи и бухалки на финалите на отделните уреди в турнира в руската столица Москва. Златните отличия завоюваха домакините от Русия, а на трето място е Израел.

"Нашите момичета играха смело и вдъхновено, но допуснаха грешка. Честито на всички", коментира Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Това е блестящо начало за този важен сезон, в който Световното първенство в Щутгарт (Германия) ще бъде квалификация за олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.

На финала при ансамблите девойки с пет топки България завърши на пето място. Българките изиграха страхотно почти цялото си съчетание, но на финала изпуснаха топка и получиха оценка 13.650 точки.

Във финалите при жените шампионка на обръч стана Маргарита Мамун (Русия), а на топка Александра Солдатова (Русия). Другите два финала са по-късно днес.

Източник: БТА