На 09.06., в 16.00. часа, настъпва Пълнолуние в знака Стрелец. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето в Близнаци. Поради тази причина от 08.06 до 10.06. е много вероятно да имаме конфликт между егото и съзнателните ни желания (Слънцето) и чувствата и подсъзнателните ни нужди (Луната). Много е важно да се стараем да не залитнем нито в едната, нито в другата крайност, понеже ако допуснем да загубим вътрешния си баланс има риск да се изнервим прекомерно, да вземаме грешни решения или да затормозим отношенията си с околните.

Възможно е да сме свръх емоционални и да реагираме прибързано, като казваме или правим неща, за които в последствие да съжаляваме.
Много е важно да сме внимателни за нещата, за които отговаря оста Стрелец-Близнаци, а това са именно ученето на нови неща, взимането на изпити, подаването и попълването на документи, правните въпроси, средствата за комуникация и транспорт, пътуванията в чужбина и контактите с чужденци.

Най-напрегнат ще бъде периодът около Пълнолунието за подвижните знаци Стрелец, Близнаци, Риби и Дева, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. На тях ще им е доста трудно да се концентрират и поради тази причина е добре да са изключително внимателни с ангажиментите, които поемат, както и при общуването им със заобикалящите хора.

Водните знаци Скорпион и Рак ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.

Въздушните знаци Везни и Водолей не е изключено да се впуснат в нощен живот и забавления. Добре е да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да си навлекат здравословни неразположения в последствие.

Земните знаци Козирог и Телец ще са силно ангажирани с финансовите си дела, но е важно да внимават да не сключат прибързани сделки и да не купуват скъпи неща.

Огнените знаци Лъв и Овен е възможно да получат важни съобщения, които силно да ги развълнуват. Ако написаното или казаното не им е много ясно е важно да си дадат време за реакция, а да не действат първо сигнално, понеже съществува риск от недоразумения.